Суспільство (відео)

Голосування «пакетом» і нове обладнання для онкохворих дітей: президія облради (Відео)

Пом’якшення карантину вплинуло на активність депутатів обласної ради. На 23-тю сесію вони винесли 111 питань. Усі попередньо розглянули на президії. Насамперед вислухали сапера, учасника АТО Юрія Радченка, який збирає гроші на апарат для онкохворої доньки.

«Проблема в тому, що в нашій обласній дитячій лікарні немає обладнання для високодозної хіміотерапії. З цією проблемою нам доводиться їздити до ОХМАТДИТу. Я хотів би просити вас про розгляд питання щодо придбання апаратури для високодозної хіміотерапії і створення блок-палати для високодозної хімії»,- Юрій Радченко, батько онкохворої дівчинки.

Депутати зазначили, що це питання потребує значних витрат.

«Це доведеться навчання персоналу провести, це треба організовувати дуже комплексні заходи. Є пропозиція розглянути це питання додатково на комісії профільній»,- Сергій Сергієнко, керівник депутатської фракції «БПП «СОЛІДАРНІСТЬ».

Деякі депутати пропонували виділити на апарат суму з коштів, виділених на боротьбу з коронавірусом.

«Ми виділили на минулій сесії понад 117 млн грн на боротьбу з коронавірусом. Там використана десята частина цих грошей»,- Дмитро Блауш, депутат фракції «Радикальна партія».

У результаті вирішили, що це обладнання слугуватиме Чернігівщині і в майбутньому. Тому внесли до порядку денного сесії пропозицію виділити 5 мільйони гривень на купівлю апаратури для високодозної хіміотерапії.

«Давайте включаємо, а потім… давайте».

Також на сесію винесли скандальні питання, що вже обговорювалися у ЗМІ.  Зокрема про облаштування проїзду територією облради до довгобуду, який нібито має бути офісним центром, на перехресті вулиць Київської та П’ятницької. А також питання про будівництво та обслуговування будівель торгівлі за 14-ма адресами по всій області, в яких раніше розміщувалися аптеки мережі «Ліки України». За ці проєкти рішень проголосували пакетом.

«Згідно з земельним кодексом України, головою постійної комісії з питань АПК Віктором Кияновським винесено 20 питань. Щоб не зачитувати всі ці питання, пропоную, якщо в членів президії є запитання, поставити їх Віктору Павловичу. Нема? Приймаємо»,- Ігор Вдовенко, голова Чернігівської обласної ради.

Розглянули й питання, що стосувалися природозаповідних територій. Тепер за них відповідатимуть місцеві громади.

«Якщо ці заповідні території містяться на території відповідних громад, рад, то запропонувати їм створення таких природозаповідних територій на своїх землях. Якщо вони будуть це ініціювати, то вони й нестимуть відповідальність і за їх охорону, і за функціонування»,- Ігор Вдовенко, голова Чернігівської обласної ради.

Також депутати хотіли зняти з порядку денного всі питання, що стосувалися приватизації комунального майна. Однак голосів для цього забракло. Окрім цього, на сесію винесли низку питань, що стосуються поділу лісів та їх землеустрою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button