Суспільство (відео)

Місце відновлення та відпочинку в серці Чернігова: містяни – про Ялівщину (Відео)

Нещодавно ми зі знімальною групою побували на «Золотому пляжі», який посідає перше місце в рейтингу місць відпочинку біля води в Чернігові. Проте багато містян полюбляють більш камерний відпочинок у тиші, подалі від метушні та натовпу. Регіонально-ландшафтний парк «Ялівщина» розташований у самому серці міста в пішій доступності для багатьох мікрорайонів. Тут є місце половити рибу, позасмагати, влаштувати пікнік у затінку, покататися на катамаранах. Кожен у цій місцині знаходить щось своє, ми розпитали відвідувачів, за що саме вони полюбляють цей парк і як часто сюди приходять.

«Майже два місяці вже відпочиваю тут, я пенсіонер, грошей не вистачає, то тут із дітьми, як «жаба», сиджу. Далеко не запливаємо, бо там можуть міни бути.

І кожен день оце пішки приходжу з мікрорайону Бєлова. Дивлюсь за дітьми, качок годую»,- Олексій, чернігівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спека в Чернігові: де відпочити та позасмагати цього літа (Відео)

Відпочинок пан Олексій поєднує ще й із корисною справою.

«Я порядок тут навів, усе зібрав сміття, вчора прибирали з жінкою і сьогодні прийшов прибрав. А потім винесемо та й усе. Прибираю, аякже!»,- Олексій, чернігівець.

Чернігівець Євгеній розповідає, що приходить сюди не стільки по рибу, а щоб подихати свіжим повітрям і насолодитися природою.

«Гарно тут, є можливість рибу половити, понасолоджуватися природою. Коли вдома нема важливих справ і взагалі коли вільний, то хочеться на природі побути. А тут Ялівщина саме для того. Ловлю все що попадеться, карасі часто бувають»,- Євгеній, чернігівець.

Пані Віра розповідає, що живе в Чернігові вже 60 років і для неї це найкраще місто.

«Я взагалі Чернігів люблю, мені здається, він найкращий у світі. Він зелений, без натовпу людей, а «Ялівщина» – це золотий куточок. Ми зимою тут ходимо, гуляємо, коли сніг, цього року мало снігу було. Отак просто прийшла і відпочиваю, сиджу дивлюся на озеро, потім ляжу, полежу на сонечку»,- Віра, чернігівка.

Розширити свої межі відпочинку вирішила й родина пані Ольги.

«Якщо бути чесними, то ми вперше прийшли сюди з дітками. Планували спочатку піти на «Золотий пляж», але вирішили спершу сюди навідатися. Реакція дітей говорить сама за себе – вони задоволені. Дуже приємний пляж, пісочок. Сюди ходили взимку, восени, весною просто гуляли та насолоджувалися білочками, годували їх і з дітками спілкувалися. Спокійно і гарно тут.

Більше ми полюбляємо за місто виїжджати, а так «Золотий пляж» наш – це улюблене місце, наш центр і площа, обожнюємо ходити там і відвідувати нашу алею. Ми взагалі наше місто любимо, наші кафешки, нашу атмосферу, наших музикантів вуличних»,- Ольга, чернігівка.

Дійсно, в умовах сучасного міста такі осередки природи є надзвичайно важливими та корисними для відновлення сил та енергії. Утім, на відпочинку завжди пам’ятайте, що ви залишаєте після себе. Бережіть ліс та прибережну зону від сміття, природа й інші жителі будуть вам точно вдячні!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button