Суспільство (відео)

Городнянський детектив: лісівники борються з рейдерами (Відео)

Уже тиждень хвіртка Городнянського райагролісгоспу зачинена на величезний замок. Він висітиме доти, поки нинішній керівник підприємства Ігор Надточей не вийде після лікарняного та не повернеться до роботи.

«Усі підтримують, і ми підтримуємо, людина вже скільки пропрацювала на одному місці», — працівник ДВ «Городнярайагролісгосп» Микола.

«Боїмося рейдерського захоплення з боку «Чернігівоблагроліс» і зміни керівництва», — економіст ДП «Городнярайагролісгосп» Володимир Кузьмін.

Хвіртку на замок працівники підприємства зачинили, аби не пустити на територію генерального директора «Чернігівоблагролісу» Олександра Клишту. Він привіз наказ, яким призначив керувати районним лісовим підприємством свого першого заступника Володимира Никончука. Колектив городянських лісівників обурило незаконне бажання Клишти.

«Колектив підприємства не сприйняв цей наказ, вони викликали наряд поліції, ми надали поліції документи, які підтверджують, що у нас зараз на підприємстві діє згідно зі статутом і виконує обов’язки головний лісничий», — економіст ДП «Городнярайагролісгосп» Володимир Кузьмін.

На знак акції протесту городнянські лісівники повісили біля підприємства плакати – на одному з них написали про недовіру обласному керівництву, на іншому – депутатам обласної ради, зокрема, Григорію Божку.

«Який, грубо кажучи, є «смотрящим» по нашому лісгоспу», — економіст ДП «Городнярайагролісгосп» Володимир Кузьмін.

Тиск із боку «Чернігівоблагролісу» городянські лісівники відчули, щойно заговорили про наміри перейти в управління Городнянської об’єднаної територіальної громади. Обласне відомство почало засилати на підприємство перевірки.

«Прислало перевірку на наше підприємство в кількості осіб. Ця комісія працювала в нас на підприємстві два дні, не виявивши суттєвих порушень, вони вигадали порушення та понаписували ті, яких фактично на підприємстві не було», — економіст ДП «Городнярайагролісгосп» Володимир Кузьмін.

За словами економіста підприємства, комісія вимагала в лісничого підписати пустий аркуш паперу. Коли той відмовився, в документах про перевірку комісія описала порушення: спершу вона не дорахувалася 7 кубів паливних дров, а потім, навпаки, знайшла два зайві.

«Ми їм запропонували зустрітися колегіально – і їхні, і наші представники, щоб виїхати на ділянку й переконатися, чи є зайва продукція, чи немає. Вони категорично відмовилися», — економіст ДП «Городнярайагролісгосп» Володимир Кузьмін.

Ситуацію, що виникла на підприємстві, нині вивчають юристи. Вони готують позов до суду, аби захистити не лише колектив, а й його наміри перейти в управління ОТГ.

«Чому ми відстоюємо? Бо це наше майно, майно громади, яке колись було передане у спільну власність, ми хочемо, щоб ми розпоряджалися цими ресурсами, ми будемо контролювати їх, ми будемо їх зберігати, допомагати, щоб вони робили, щоб вони розвивалися», — голова Городнянської ОТГ Андрій Богдан.

До речі, про рейдерське захоплення підприємства городнянські лісівники розповіли в сесійній залі обласної ради. Однак їх керівники області не почули і навіть припинили сесію.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Петро Хуторний

Ще статті по темі

Back to top button