Суспільство (відео)

Собаче голосування: 10 мільйонів на «європейський» центр для тварин (Відео)

Уже традиційно на сесії Чернігівської міської ради виділяють додаткові кошти на будівництво стерилізаційного центру для тварин. За містичних обставин ціна притулку з 4 мільйонів зросла до майже 10-ти.

«У зв’язку з суттєвими змінами до проекту він подорожчав. А я, вибачте за сленг, у матеріалі. Тому скажу свою думку», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Думка мера, що через рух до Європи ми маємо будувати європейський притулок для тварин. А все європейське у нас зазвичай дорого коштує. Та ще й у будівництво вже вкладено три мільйони. Тому будувати треба. Мовляв, вартість зросла через збільшення площі центру та нового обладнання.

« Що стосується вартості, то це два мільйони двісті дев’яносто чотири тисячі, з цього устаткування – мільйон двісті тисяч. Є вартість цього устаткування? Це рентген-апарати. Це УЗД для тварин», — заступник керівника міського управління ЖКГ Євген Дейнеко.

Нічого особливого – рентген-апарати і ультразвукова діагностика. Цікаво, чому про масаж-кабінет і фітнес-центр для чотирилапих забули?

Відтепер вартість будівництва притулку прирівнюється до ціни елітної новобудови в Чернігові.

Навіщо таке обладнання і витрати, пояснив керівник КП «Зеленбуд». Адже, за словами депутатів, він уже обіцяв, що попереднє подорожчання було останнім.

«Кілька сесій тому збільшувалась ціна до шести мільйонів, то Роман Міхеєвич говорив, що це остаточна вартість», — депутат Чернігівської міської ради Вадим Соколюк.

«Дуже багато тварин потрапляють під колеса автомобілів, під руку недоброзичливих перехожих і дуже багато потребують першої невідкладної допомоги. Її обов’язково треба помити і обробити протипаразитними засобами», керівник КП «Зеленбуд» Роман Старіков.

Зараз вартість центру становить понад дев’ять мільйонів. Цинічними такі витрати здаються на тлі недофінансування інших сфер, зокрема медицини, через що під загрозою знаходиться життя дітей. Часто батьки йдуть з протягнутою рукою для порятунку своєї дитини, але мерія не ініціює на сесії виділення їм коштів.

«Наші депутати також співчували не тільки собакам, вовкам, а й дітям. До мене звернулись батьки… На ім’я міського голови. У хлопчика рак, дитина гинее», — депутат Чернігівської міської ради («Наш край») Володимир Коваленко.

«Не зовсім коректні ці речі. Кожного дня є страшні хвороби, але це не означає, що ми не будемо будувати», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

«Як людина, як лікар я не хочу, щоб собаки були в кращих умовах, ніж діти. Дві операційні, УЗД, рентген. Не кожна лікарня це має. Це марнотратство я вважаю», — депутат чернігівської міської ради «Наш Край», головний лікар дитячої поліклініки № 2 Ганна Якубова.

Утім, позиція мера стосовно хворих дітей давно відома.

На думку мера, очевидно, правильно вкотре штучно завищити вартість будівництва притулку.

Попри заяви деяких депутатів про необґрунтованість таких витрат, рішення було підтримане більшістю. Тож очікуємо європейського життя для чернігівських тварин. Але для цього потрібна банальна дрібниця – нарешті збудувати стерилізаційний центр за гроші чернігівців. Але судячи з абсурдного «ціноутворення», питання – для кого саме будують центр – залишається відкритим.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Дело в том, что постоянное удорожание борьбы со следствием проблемы бездомных животных, никак не отразится на борьбе с самой причиной, которая сама по себе не так затратна, но могла бы обеспечить приток средств в бюджет для целевого использования и происходить это должно за счет создания контролирующего органа (возможно из числа представителей общественных организаций совместно с муниципальной полицией проводя рейды и составляя админпротоколы на нарушителей. За счет штрафов можно не просто финансировать содержание приютов и обеспечение всего комплекса мероприятий по сокращению количества бездомных животных, но и обеспечить проведение льготной стерилизации именно для источника проблемы — для домашних животных не имеющих племенного сертификата. Почему у нас предпочитают разбазаривать наши бюджетные средства на ветер , даже не умея локализовать проблему, это вопрос к мэру лично. А грумеров, клиники и неотложную помощь смогут обеспечить общественные организации — они же для чего-то существуют, для чего-то средства собирают? А то, что мы имеем честь сейчас наблюдать — форменное безобразие и уход от решения проблемы с возможностью ее пролонгации. Хотите Европу — начните с причины. Иначе вы просто будете зарабатывать на проблеме никак не решая ее, а только наоборот. Кто-то думать начнет, наконец?

Back to top button