Суспільство (відео)

Житло лікарям, підтримка немовлят і фінансова автономія шкіл: відбулася сесія Сновської міськради (Відео)

300 тисяч гривень одноразової матеріальної виплати на купівлю житла отримуватимуть медичні працівники, які виявлять бажання працювати у Сновській громаді. Рішення про внесення змін до програми стимулів медичних працівників ухвалили під час чергової сесії Сновської міської ради.

«Коли приїжджає молодий спеціаліст до нас на роботу, йому виділяють ці кошти, тож він може придбати собі житло і проблема з житлом у нього відпадає. Це стимулює людей на працю в нашій громаді», — Ігор Шуляк – депутат Сновської міської ради; член депутатської групи «Сновщина».

«Було 250 тисяч, тепер 300 тисяч. Якщо фахівець медичний має своє житло або з якоїсь причини хоче отримати матеріальну компенсацію, то ця сума вже становить 150 тисяч гривень», — Павло Солодовник – депутат Сновської міської ради; голова депутатської групи «Сновщина».

Разом із тим проголосували за продовження дії Програми підтримки народжуваності. Ця ініціатива в громаді діє з 2023 року, вона передбачає одноразову матеріальну підтримку при народженні дитини.

«Розроблена мною програма підтримки народжуваності в громаді. І я вдячний депутатському корпусу, що її підтримали і на наступні роки. Жителі громади вже знають, що коли народжується дитинка, то для них є своєрідний бонус від міської ради в розмірі трьох тисяч гривень. Якщо в родині є військовослужбовець, то це подвійна сума, тобто шість тисяч гривень», — Павло Солодовник – депутат Сновської міської ради; голова депутатської групи «Сновщина».

Продовжуючи тему фінансів – під час сесії проголосували за введення в громаді «фінансової автономії» для закладів освіти. Наразі відомо про сім навчальних закладів, які першими долучаться до програми. Планується, що до кінця 2023 року буде створена робоча група, яка розробить алгоритм розподілу субвенції відповідним закладам із бюджету громади.

«Питання фінансової автономії закладів освіти нашої Сновщини. Гуманітарна комісія збиралася двічі. Перший раз не проголосували, другий раз зібралися директори шкіл, які погодилися з тим, що необхідно написати заяви на автономію і вони бажають цієї автономії», — Олександр Медведьов, голова Сновської ТГ.

Щоденно прикордонна Сновська громада зазнає ворожих обстрілів. Ця реальність вносить чимало корективів у повноцінну діяльність ТГ. Задля покращення умов життя у регіоні місцеве самоврядування запроваджує низку необхідних проєктів.

«Зокрема можна виділити питання підтримки підприємництва. Підприємцям, які знаходяться та виконують свою підприємницьку діяльність на кордоні нашої громади, збільшили фінансування, аби покрити певний обсяг витрат на пальне», — Денис Васянович – депутат Сновської міської ради; член депутатської групи «Сновщина».

Також під час сесії відбулося знайомство з новопризначеним священником Сновської громади – протоієреєм Андрієм, який став настоятелем храму Преображення Господнього в місті Сновську.

«Я прийшов, аби отримати вашу підтримку для нашого храму. Підтримку взагалі Православної церкви України», — Протоієрей Андрій – настоятель храму Преображення Господнього міста Сновська (ПЦУ).

Загалом засідання сесії Сновської міської ради відбулося конструктивно завдяки активній роботі місцевих депутатів на засіданнях постійних комісій. Тож попри складні реалії прикордонної громади, Сновщина продовжує розвиватись і працювати задля Перемоги.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button