Суспільство (відео)

GPS-навігатори та розумні зупинки – чернігівцям обіцяють «маршрутне» покращення (Відео)

У Чернігові обрали переможця конкурсу на встановлення системи GPS-моніторингу в громадському транспорті міста.

Ним стала житомирська компанія «DozoR Україна».

Загалом конкурсний комітет ознайомився з документацією та презентаціями шести учасників. Після детального обговорення перевізники та управлінці дійшли одноголосного рішення.

«Розглянувши всі умови, які конкурсанти нам подали, комісія одноголосно прийняла рішення визначити переможцем конкурсу на встановлення GPS-моніторингу в громадському транспорті Чернігова компанію «Дозор» з Житомира», — оголосив заступник міського голови Олександр Ломако.

На таке рішення вплинули кілька факторів — компанія «DozoR Україна» має суттєвий досвід роботи в інших містах України та об’єктивне найбільш цільне програмне забезпечення.

«Вартість одного комплекту обладнання – це 2 400 грн з установкою, і абонентська плата 90 грн з однієї машини на місяць. Також всі мешканці міста будуть бачити всі машини», — розповів директор з розвитку ТОВ «Дозор Україна» Владислав Пучич.

Крім того, компанія зобов’язалася встановити в Чернігові п’ять великих прозорих зупинок з таблом прогнозування транспорту, камерами спостереження, Wi-Fi та зарядкою мобільних телефонів для очікуючих.

За умовами договору, перевізники матимуть два місяці на встановлення GPS-трекерів у своїх маршрутках. Тобто вже наприкінці весни чернігівці не виходячи з дому або чекаючи на зупинці, зможуть зайти на сайт, обрати потрібний номер транспорту і в реальному часі побачити, де він зараз знаходиться.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button