Суспільство (відео)

Грамоти та подяки: спорткомітет Верховної Ради України відзначив тренерів і президентів спортивних федерацій (Відео)

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту, виїзне засідання якого провели в Чернігові за участю народних депутатів України та Чернігівської обласної військової адміністрації, відзначив керівників, тренерів і президентів обласних федерацій спорту Чернігівщини. Вони отримали подяки за високий професіоналізм, підготовку та виховання спортсменів і вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту України. Зокрема відзнаку отримали тренер-викладач із кікбоксингу ISKA «Дитячо-юнацької спортивної школи «Україна» Сергій Кужельний, тренер-викладач із дзюдо «Чернігівської обласної школи вищої спортивної майстерності» Анатолій Маркін, волонтер-тренер, президент обласного осередку федерації панкратіону України Сергій Петрикей. А Грамотою Верховної Ради України нагородили голову Чернігівської обласної організації ГО «Всеукраїнське фізкультурне-спортивне товариство «Україна» Андрія Кужельного.

За словами В’ячеслава Чауса,завдяки самовідданій праці керівників, тренерів і спортсменів, не зважаючи на проблеми від збройної агресії рф, в області й надалі живе спорт.

«На Чернігівщині більше як 12 тисяч об’єктів пошкоджено або зруйновано, і майже всі 99 відсотків – цевиключно цивільна інфраструктура. І якщо казати про спортивні об’єкти, то їх теж 12. І дві центральні бази Олімпійської підготовки зруйновані вщент. Я хочу сказати, що,попри це, попри війну в країні, жоден обласний заклад на сьогодні не припинив свого функціонування», — начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Під час активних бойових дій на Чернігівщині деякі тренери опанували ще й мистецтво волонтерстваі почали допомагати як своїм вихованцям на гарячих напрямах, так і цивільним. Ця співпраця продовжується і зараз.

«Так, ми згуртувалися, одразу почали спілкуватися всі зі своєю спільнотою спортивною, наша Федерація панкратіону дуже допомагала. В чаті федеративному, коли я писав потреби, то майже одразу був відгук. І хтось віз або передавав нам допомогу. Дуже багато вихованців нашої федерації, мого клубу безпосередньо зі зброєю в руках захищають Україну. Тренери, спортсмени, вихованці. Зараз я намагаюсь тримати на контролі кожного з таких», — волонтер-тренер, президент обласного осередку Федерації панкратіону України Сергій Петрикей.

Сергій Петрикей також наголошує, що намагається розвивати спорт насамперед задля здоров’я молоді та вихованців.

«Для мене найважливіше – недосягнення великі якісь,не чемпіонські медалі. Насамперед це здоров’я нації, а вже потім будуть досягнення спортивні», — волонтер-тренер, президент обласного осередку Федерації панкратіону України Сергій Петрикей.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button