Суспільство (відео)

Дах протік, ліхтарі Масленнікова і рятівне озеро: перли ранової наради (Відео)

Заплуталися в стовпах, посварилися через дах, ще й озеро рити надумали. Такі баталії вирували на черговій нараді в Чернігівській міськраді, яку вже вкотре міський голова провів о 7-й ранку. Дуже цікавим виявилося обговорення ситуації із садком № 26, у якому будівельники реконструювали дах і через це злива наробила там біди на понад мільйон гривень.

«Збитків по 26-му садочку нараховано на 1,1 млн. Учора нарешті бригада взялася до робіт на даху. Ми маємо порахувати відшкодування», — говорить Василь Білогура, начальник управління освіти Чернігівської міської ради.

«Я одразу присилав би прокуратуру до вас і наказував би. Які це збитки? Збитки – це коли стояло приміщення і підмило, умовно. А коли безтолковий підрядник розкрив дах? А зараз прогнози є погодинні з картами. Якщо підрядник розкрив дах і в цю дірку налилося воду, то ці збитки ви можете собі виставити», — зауважує Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Фінал цього шоу був такий. Коли заговорили про прокуратуру – головний освітянин заявив, що жодних проблем немає, підрядник готовий відшкодувати збитки самостійно. Мер із відчуттям справи поспівчував підряднику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко хоче «реанімувати» кримінальні ліхтарі Кириченка

«Це бізнес. У бізнесі не лише заробляють. Є і такі прикрі ситуації», — зазначає Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також на нараді обговорили стан реконструкції Алеї героїв і, як часто буває в муніципальному королівстві, – без казусів не обійшлося. Виявляється, через значне відхилення горизонту ліхтарі туди повинні виготовити різної висоти. Йдеться про різницю в півметра. Але «зупинковий магнат» Сергій Масленніков, який взявся за «оліхтарювання» алеї, розвів руками: мовляв, йому про «різношерсті» ліхтарі ніхто не говорив, тому він уже нарізав однакові. Цю дилему вирішуватимуть окремо.

Не оминули увагою і чергову зливу, яка наробила в Чернігові біди.

«21 липня о 5-й ранку пішов сильний дощ. За шість годин випало 36 міліметрів опадів. Це небезпечне явище. Ґрунт землі переповнений водою. Рівень води почав швидко підніматися. Усього було підтоплено 26 домогосподарств», — розповідає Григорій Годун, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліхтарі роздору: на Алеї героїв будуть різної довжини стовпи

Найбільше від підтоплень страждають жителі вулиці Декабристів. І міська влада вже вигадала ймовірний рецепт порятунку.

Ні, мерія не визнає проблем із захаращеними та засміченими зливнівками. Врятує ситуацію… озеро. А головний комунальник міста продемонстрував неабиякі оракульські здібності щодо погоди.

«Влаштування штучної водойми для тимчасового накопичення стічних вод. Треба розуміти, що раз на 50 років буде така злива, що без водойми буде плавати вулиця Декабристів. Її треба робити», — вважає Ярослав Куц, начальник УЖКГ Чернігівської міської ради.

Також з’ясувалося, що виділених із міської казни мільйонів на дороги Чернігова малувато.

«Ті роботи, які необхідно в будь-якому випадку виконати. По проспекту Миру – навколо Катерининської церкви (5 млн). П’ять кутів (3 млн). Берегова до Музейної (1,2 млн). Декабристів (1 млн). Виготовлення бар’єрного огородження на Лісковиці (2,6 млн). Вирівнювання горловин і колодязів, ремонт пішохідних переходів (3,4 млн). На це не вистачає 15 мільйонів гривень», — говорить Ярослав Куц, начальник УЖКГ Чернігівської міської ради.

Журналіст: Павло Солодовник

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. А работы по укладке асфальта вокруг Катеринской церкви, силами атрохиной Шбу 14, вроде уже почти выполнены? А деньги только хотят найти на эти работы? А Тендер где прошел?

Back to top button