Суспільство (відео)

Гриби не варті життя: рятувальники нагадують про заборону відвідування лісів (Відео)

Сезон тихого полювання набирає обертів – цьому сприяє дощова погода. Тож дедалі більше грибників спокушаються піти до лісу, нехтуючи власною безпекою. На жаль, на Чернігівщині вже є трагічні випадки. Нещодавно поблизу Шестовиці в лісі автомобіль натрапив на вибухонебезпечний предмет і підірвався – загинули четверо людей. Рятувальники вкотре наголошують: наразі не час збирати гриби.

«Як показує практика, є деякі ділянки та території, які ще не обстежені. І про всі ділянки в нас є інформація, що там знаходиться. І потім трапляються нещасні випадки. Такі, як сталися на вихідних – люди вирушили по гриби і машина наїхала на протитанкову міну, підірвалася і четверо людей загинули»,- Михайло Ільєв, начальник частини піротехнічних робіт ГУ ДСНС в області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрив на міні автомобіля: подробиці трагедії

Особливо піротехніки просять звертати увагу на спеціальні попереджувальні таблички та знаки. Адже самі такі попередження були поблизу місця трагедії.

«Не потрібно ігнорувати наші звернення, те, що ми розповідаємо та доносимо до людей. А особливо треба звертати увагу, якщо є наші таблички й інші розмітки, не потрібно це ігнорувати та йти по гриби. Я вважаю, вони не варті того, що людина залишиться інвалідом на все життя або взагалі загине»,- Михайло Ільєв, начальник частини піротехнічних робіт ГУ ДСНС в області.

Також в області все ще діє заборона на відвідування лісів. Відповідне розпорядження видав 20 квітня начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button