Суспільство (відео)

Громади будуть із «шерифами»: на Чернігівщині відкрили поліцейську станцію (Відео)

На Чернігівщині в селі Прогрес Кіптівської громади урочисто відкрили поліцейську станцію. Це та майбутня перспектива розвитку правоохоронної системи в умовах децентралізації.

«Заклад, який ми відкриваємо, вважаю, слугувати саме людям, які проживають у громаді. З часом у нас з’явиться фаховий офіцер поліції, який перейматиметься цими всіма проблемами. Думаю, громада ще раз стане на той рівень, щоб показати іншим громадам приклад, як ми співпрацюємо не тільки з державними виконавчими органами, а й з органами правопорядку», — Володимир Кучма, голова Кіптівської громади.

«Особливо для роботи старости допомога поліцейського дуже нам необхідна. Дуже багато приходить людей із питаннями, в яких потрібна допомога поліцейського», — Ірина Додатко, староста села Прогрес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Плисківській громаді запрацювала поліцейська станція

Поліцейська станція стане робочим місцем для поліцейського громади. Правоохоронця, який стане головним гарантом створення безпекового середовища в об’єднанні.

«Що таке поліцейський офіцер громади? Це не просто дільничний. На сьогодні ми максимально будемо намагатися зробити так, щоб цей поліцейський жив саме в цій громаді. І щоб він, навпаки, один-два рази на місяць виїжджав до управління, аби отримати якісь додаткові вказівки. А так він постійно, 24/7, повинен жити тут, працювати тут виключно на благо громади», — Володимир Нідзельський, начальник ГУНП у Чернігівській області.

Громаді одразу представили правоохоронця, який тимчасово виконуватиме обов’язки поліцейського громади, поки нова людина не пройшла конкурсного відбору. Наразі ним став представник сусіднього Козелецького відділу поліції.

«Дільничний який зараз є… Він … Проходьте, будь ласка…» — Олександр Комлик, заступник начальника ГУНП у Чернігівській області.

Загалом Кіптівська громада вкотре показала свій рівень підготовки та якісної організації в цьому випадку робочого місця їхнього нового «шерифа». «Офіс» повністю забезпечений оргтехнікою, підключено інтернет, є туалет, душова кабіна, кімната відпочинку. Все для того, щоб поліцейський громади цілодобово був на зв’язку з людьми.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button