Суспільство (відео)

Гроші для бізнесу: на Чернігівщині видають «дешеві» кредити (Відео)

Консультація і видача кредитів. Саме таким шляхом на Чернігівщині відбувається підтримка підприємництва. Займається нею профільний Регіональний фонд підтримки підприємництва. Кредитують тих, хто потенційно розвиватиме область.

«Або, наприклад, сільське господарство, або якісь послуги, що надаються населенню, виробництво продуктів харчування, оброблення деревини, транспортні послуги, туристична сфера. Тобто те, що розвиває Чернігівську область»,- Марія Фенюк, в.о. генерального директора Регіонального фонду підтримки підприємництва в Чернігівській області.

На рік бюджет кредитування – приблизно 5 мільйонів. Кредит видається під 14% річних. Крім кредитування, фонд різнопланово консультує бізнес.

«Проведення різних семінарів для підприємців, для початківців, для тих, хто повернувся з АТО. Ми залучаємо різних спеціалістів для консультування»,- Марія Фенюк, в.о. генерального директора Регіонального фонду підтримки підприємництва в Чернігівській області.

Наразі, за словами представника банку, що обслуговує кредитування, охочих брати кредити і розвивати бізнес мало.

«На жаль, дуже мало звертаються. Можливо, бояться. Я принагідно хочу запросити, щоб люди не боялися і приходили. Думаю, що в людей є багато ідей для бізнесу»,- Микола Тарасовець, голова правління «Полікомбанку».

Крім регіональної програми кредитування, діє і державна, молода та загальновідома «Доступні кредити 5-7-9%». Працівники сфери закликають бізнес до співпраці, адже зараз умови покращили – зняли певні обмеження щодо умов для позичальників, дозволили брати кредити, щоб погасити попередній кредит.

«Це вже кредитів видано більше ніж на 8 мільйонів. Видана невелика кількість кредитів, але звернень дуже багато»,- Оксана Данілушкіна, заступник начальника відділу малого та середнього бізнесу обласного ЧУ АТ «Ощадбанк».

Сьогодні фонд провів черговий вебінар, тема консультацій цього разу стосувалася питань державної підтримки агровиробників.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button