Суспільство (відео)

Хаб волонтерів та активних громадян: у Чернігові відрився новий простір можливостей (Відео)

Місце генерації ідей, обміну досвідом і навчання – в Чернігові відрився «Хаб волонтерів». Тут кожен може приєднатися до волонтерського руху та долучитися до соціальних проєктів у місті.

«Це місце, над яким ми працювали майже два місяці, робили своїми силами ремонт і відновлювали територію, щоб волонтери та активна громада міста Чернігова могли займатися тут своєю діяльністю: впроваджувати проєкти та знаходити однодумців, здійснювати волонтерську діяльність і проводити тренінги та навчання», — Дмитро Онос, представник ГО «Активне Суспільство України».

Цей проєкт здійснюється громадською організацією «Активне Суспільство України» за підтримки партнерів. Саме завдяки соціально відповідальному бізнесу та небайдужим майстрам своєї справи і вдалося перетворити покинуту промзону Ремзаводу на оснащений простір.

«Ми просто реалізували те, що хотіли, ми спілкувалися з іншими громадськими організаціями і зібрали запит, щоб вони хотіли б. І нікому не розповідали, що ми задумали, що ми робимо ремонт і будуємо хаб. А коли все було готово, ми запросили громадські організації і сказали: друзі, ось у нас є місце, є довгостроковий договір оренди, ми можемо працювати на цьому місці. Ми не просто так тут знаходимося, ми обрали це місце, бо в нас у Чернігові в мікрорайоні Ремзавод і ЗАЗ немає взагалі жодної організації. Це дуже густонаселений район, тут багато людей, які потребують допомоги, тому саме тут ми і розташовуємося», — Максим Богомаз, голова ГО «Активне Суспільство України».

На відкриття також завітав начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський, спільно з яким було підписано меморандум про подальшу співпрацю. Адже один із основних напрямів діяльності хабу – допомога військовим.

«Війна показала, що Чернігів і чернігівці – це люди, які можуть об’єднатися заради єдиної мети та дати гідну відсіч. Ми побачили це, але ж треба не забувати, що війна триває, і наше завдання… Усіх нас, хто тут присутній, і всіх містян… Зробити так, щоб ті хлопці, які зараз на фронті, повернулися не в пусте місто, де вакуум, і він не знає, що робити, а щоб ці люди приходили, знаючи, що вони потрібні. Знаючи, що їх зустрінуть, нададуть допомогу, що для них визначать напрям діяльності або запропонують щось нове. І вони залишаться в суспільстві, а не будуть збиратися бозна-де і не будуть займатися бозна-чим», — Дмитро Брижинський, начальник Чернігівської МВА.

Уже найближчими днями організатори проведуть тренінги з домедичної допомоги та мінної безпеки для всіх зацікавлених. Стежити за анонсами заходів можна на Фейсбук-сторінці ГО «Активне Суспільство України» – https://www.facebook.com/acungoua . А також організатори вже працюють над облаштуванням окремого простору для жінок. Тож долучайтеся до активної спільноти волонтерів і будуйте разом майбутнє в Чернігові.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button