Суспільство (відео)

Хто задушив немовля: у студії СТБ говорили про трагедію на Чернігівщині (Відео)

7 випуск програми «Один за всіх» на телеканалі СТБ розповів шокуючу історію, яка сколихнула усю Чернігівщину. Моторошна звістка про вбите немовля облетіла всіх жителів області. Що штовхає батьків на жорстокі та нелюдські вчинки – дізнавалися експерти студії. Чому не задіяні співучасники у кримінальній справі – дізнавався Михайло Присяжнюк.

Чернігівщину сколихнула моторошна звістка. У селі Клюси посеред занедбаного сараю у метровій ямі знайшли рештки новонародженого хлопчика. Батьки жили за 40 метрів від місця злочину, ніби нічого не трапилося. На страшну знахідку поліціянтам вказав сам батько хлопчика – 25-річний Іван Сердюк. Чоловік звинуватив у вбивстві сина свою дружину – 23-річну Вікторію. Разом із нею вони виховують ще двох донечок. Проте Вікторія стверджує, що саме Іван змушував жінку вбити немовля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла 2-річна дитина: підозрюють раніше судимого

Жителі села Клюси обурені, що ув’язнений лише батько. У студії з’явилися сусіди родини, які розповіли, що у справі чоловік проходить як підозрюваний. Мати не перебуває під слідством, хоча так само брала участь у злочині. Односельчани були присутніми на слідчому експерименті, де Іван розповів, як вчиняв злочин. Батько задушив дитину подушкою, після чого поніс у сарай. На момент скоєння злочину мати перебувала у будинку. Також стало відомо, що попередньо чоловік з дружиною радилися, чи варто їм вбивати третю дитину. Тож незрозумілим залишається те, що співучасник проходить у справі як потерпілий.

Лікар у студії повідомив, що жінка тривалий час приховувала вагітність. Згодом на питання про строк не відповідала. Ба більше, запевнила, що не збирається народжувати, а зробить аборт. Під час наступного візиту лікаря жінка була без живота. Це викликало підозри в односельчан та лікарів, що змусило їх викликати соціальні служби та поліцію. Вікторія збрехала про те, що самостійно зробила аборт та спалила плід дитини.

Коли у студії з’явилася бабуся вбитого Михайлика, експерти та ведучий були шоковані. За її свідченнями, вбила онука Вікторія. Під час візитів соціальних служб особисто ховалася з дитиною на печі. А щоб немовля не закричало, Вікторія споювала його горілкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6-річна дитина випала з третього поверх

У студії з’явилася сама Вікторія. Свою причетність до злочину жінка заперечувала. Зауважила, що погані умови життя могли стати підставою для вилучення Михайлика – народженого немовляти. Тому вона не повідомляла нікому про його існування. Проте експерти дійшли висновку, що версія недосконала й хибна. Адже попередньо вона розповіла журналістам, як вдягала навушники, аби не чути, як чоловік душить немовля. Ступінь цинізму оповив тишею студію.

Результат на поліграфі показав, що жінка дійсно не приймала участі у вбивсті, проте ще під час вагітності планувала позбутися немовляти. Також детектор брехні показав, що Вікторія давала горілку Михайлику, аби той не кричав та багато спав.

Студія залишилася у стані шоку, а ведучий Михайло Присяжнюк запевнив, що від слів переходитиме до дій. Він зробить усе, аби горе-мати не виховувала двох дітей. Та питання співучасті має бути піднято на рівні кримінальної справи. Мати та свекруха знали про намір чоловіка і не рятували немовля. А тому мають понести покарання.

Повний випуск програми дивіться за посиланням.

Джерело: СТБ

Ще статті по темі

Back to top button