Суспільство (відео)

Імітація косіння і критика керівництва області: щотижнева нарада в Чернігівській міськраді (Відео)

«Не треба це так лишати, потрібно зібрати цю бригаду, хто там старший у цій бригаді, він має, можете йому допомогти як керівник підприємства компенсувати пальне за цей покіс трави», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Саме таке дисциплінарне покарання запропонував виконувач обов’язків чернігівського міського голови для комунальників, які недоцільно використовують бюджетні кошти.

Справа у тому, що 19 квітня 2024 року чернігівський правозахисник та активіст Олександр Гашпар опублікував на своїй сторінці в Фейсбуці відео, на якому буцімто працівники комунального підприємства «Зеленбуд» «косять голу землю».

Про такий вид діяльності своїх підлеглих і його доцільність звітував начальник «Зеленбуду» Віталій Морський під час щотижневої ранкової наради в Чернігівській міськраді.

«Ділянка зеленої зони біля будинку по вулиці Незалежності, 35, якщо я не помиляюся. Там здійснювалися розкопки, підрядна організація її до кінця не привела у порядок, а косарі проходили території уздовж дороги та підправили там залишки наявної трави», — Віталій Морський – начальник КП «Зеленбуд» ЧМР.

Утім, схоже, подібні пояснення не дуже задовольнили виконувача обов’язків Чернігівського міського голови Олександра Ломако.

«Якщо так ставитися до коштів громади і бюджетних коштів, то нічого хорошого в цьому нема. Друге питання – довіри. Коли люди бачать, що на утримання КП «Зеленбуд» виділяються значні кошти, а вони отак витрачаються, то в людей виникають запитання до цього», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови. 

Наразі в Чернігові триває ліквідація наслідків ракетних ударів по місту 17 квітня 2024 року – про це під час наради прозвітувала низка керівників комунальних підприємств міста. Відомо, що станом на 23 квітня завершене вивезення будівельного сміття, що залишалося після розбору завалів і ремонту постраждалих будинків. А за участі волонтерів і благодійників розпочався процес заміни пошкоджених вікон у домівках чернігівців.  

Також Олександр Ломако прокоментував діяльність керівників області щодо виплат постраждалим унаслідок ракетної атаки по Чернігову 17 квітня 2024 року.

«Не повинно бути подвійних стандартів – там було відчуття провини, а тут нема. Якщо там давали матеріальну допомогу та підтримку, то я вважаю, що й тут з обласного бюджету треба розглянути та надати допомогу тим чернігівцям, які постраждали», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови. 

Далі під час наради виконувач обов’язків чернігівського міського голови повідомив, що в місті планують встановити 10 модульних укриттів, які захищатимуть від осколків у разі потенційної небезпеки.

За словами Олександра Ломако, аби укриття не перетворювалися на «громадські вбиральні», їх обладнають спеціальними замками, що відкриватимуться лише під час повітряної тривоги.

«Є автоматичні замки, автоматичний замок ставиться в це укриття, а коли лунає повітряна тривога – через підключення до інтернету автоматично він відкривається. Він відкривається, люди заходять туди під час тривоги без перешкод, зсередини відкривається кнопочка, щоб не було ситуацій, що люди там застрягнуть. Можна видати картки тим, хто там прибирає», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови. 

Нагадаємо, наразі в Чернігові встановлено шість модульних укриттів у різних районах міста, кожне з них здатне вмістити приблизно десятеро людей. Усі вони передані місту за кошти закордонних благодійників.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button