Суспільство (відео)

Незвична благодійність: у Чернігові адвокат допомагає «забутій» сфері (Відео)

Із плином часу смаки суспільства змінюються, і деякі, здавалося б, класичні напрями користуються як меншою популярністю, так, на жаль, і значно меншим фінансуванням. Бібліотеки – джерела знань, несправедливо забуваються владою. Проте знаходяться ентузіасти, які готові інвестувати в книжку. Адвокат Олег Заболотний уперше, ще приблизно два роки тому, вклався в літературу для міської бібліотеки імені Коцюбинського.

«Придбав літературу, можливо, не ту, якої потребувала бібліотека, тому що я на власний розсуд її купив. Після цього випадку також допоміг, придбав літературу в бібліотеку в Коропі, це місто, в якому я народився. У райцентрах взагалі бібліотеки нічим не забезпечені. Там ситуація більш критична, тому що вся література стара. А періодику фактично ніхто не виписує»,- Олег Заболотний, адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівському центру соціально-психологічної реабілітації дітей допомогли фарбою (Фото)

У Коропі адвокат передплатив приблизно 60 видань періодики. Загалом же він як купує книжки, так і передплачує періодичні видання. Робить це тому, що не вбачає в сучасних інформаційних джерелах можливостей для розвитку людини.

«На жаль, зараз більшість людей дивиться телевізор, а я вважаю, що там взагалі нічого дивитися, тому що інформаційний простір засмічений. А саме за допомогою періодики, за допомогою книжок, можливо, дещо зміниться ставлення людей і до життя, і взагалі до майбутнього»,- Олег Заболотний, адвокат.

Сам Олег Заболотний також надає перевагу друкованим засобам інформації. Серед художньої літератури полюбляє гостросюжетний напрям.

«Оскільки я адвокат, то в мене ще з дитинства любов до детективів, до трилерів. Тобто такий напрям, такий жанр»,- Олег Заболотний, адвокат.

Із періодики читає професійну юридичну пресу. Загалом юрист дивується, чому наші бібліотеки залишаються забутими в сенсі благодійності, та закликає заможних містян не бути байдужими до книжки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button