Суспільство (відео)

Ініціатива Атрошенка: автономного опалення в новобудовах не буде (Відео)

Засідання виконкому Чернігівської міської ради відзначилось черговим міні-конфліктом. Цього разу між міським головою Владиславом Атрошенком і депутатом міської ради Олександром Тарасовцем. Мер розкритикував забудову на перехресті вулиць Рокосовського та Шевченка, що належить сімейному бізнесу Тарасовців, через близькість до проїжджої частини. А окремо виступив проти новобудов з автономним опаленням, що за часів підвищених енергоресурсів стали дуже популярні.

«Очевидним є те, що всі новобудови проектуються з центральним опаленням без індивідуального опалення. Індивідуальне опалення в цивілізованому світі не вживається взагалі.Я вважаю, що нам сьогодні безвідповідально продовжувати будівництво з індивідуальним опаленням», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Спершу Атрошенко розказав про значну роль теплогенеруючих компаній, а потім чомусь попросив, щоб його не запідозрили в лобіюванні їхніх інтересів.

«Суб’єкти теплогенерації диктують умови в усьому цивілізованому світі. Ніхто не повинен мене звинуватити в лобіюванні інтересів енергогенеруючих компаній», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

За словами мера, збільшення автономки якимось чином збільшує навантаження на споживачів, які користуються центральним опаленням. І як приклад популярності останнього в світі навів досвід маленької Естонії. Олександр Тарасовець заперечив, сказавши, що більшість новобудов у Європі мають саме автономне будинкове опалення.

«Весь світ, якщо будується багатоповерховий будинок, то будується дахова котельня. Це є найбільш ефективний спосіб», — депутат чернігівської міської ради Олександр Тарасовець.

Загалом виконком розглядав поточні питання, зокрема були збільшені статутні капітали комунальних підприємств «Шкільне» та «Чернігівводоканал», затверджено формений одяг і знаки муніципальної поліції та надано додаткових 75 тисяч шефської допомоги військовим.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Чому ніхто не думає про мешканця будинку? Чому ніхто не спитає, що йому вигідно?
    Централізоване опалення може бити вигідніше за індивідуальне при трьох умовах:
    1. Відмова від поняття «опалювальний сезон».
    2. Регулювання температури теплоносія по температурі повітря у приміщенні.
    3. Подача гарячої води 365 днів на рік, 24 години на добу.

    1. Тому, що прості люди несуть збитки, а генеруючі компанії прибутки. Мабуть така логіка……..

Back to top button