Суспільство (відео)

Інноваційні методи боротьби з боржниками та повна відсутність гарячої води: ранкова нарада в мерії (Відео)

Чернігівці можуть залишитися без гарячої води щонайменше до осені. Такий ризик виник через те, що НАК «Нафтогаз» не надав послугу чернігівському підприємству «Облтеплокомуненерго» через борги. Під час ранкової наради в мерії Владислав Атрошенко застеріг чернігівців: якщо в опалювальному сезоні така тенденція збережеться, то багатоповерхівки залишаться ще й без тепла.

«Ми маємо ризики відсутності лімітів газу в опалювальний період. Наслідком буде відсутність гарячої води не в 172 будинках, а в 500 будинках. Чи 700», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Приблизно тисяча обурених чернігівців обривала телефони міського кол-центру з приводу відключення гарячої води 1 травня.

«Я наголошував… не 1, не 2 і не 5 разів я наголошував на тому, що неплатежі призведуть до колапсу», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

30% споживачів послуги не сплачують за неї. Тому й виникла ситуація з боргами на підприємстві. Аби закликати боржників до відповідальності, мер запропонував свій варіант.

«Можливо, газети задіювати з адресами неплатників. Подивитися юридично, щоб не було порушене законодавство. Одна справа – міський голова щось каже чи не каже, рукою махнув і пішов. Інша справа – сусід, із яким кожного дня спілкуєшся. Ну, тут жартів нема ніяких», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові хочуть заборонити пересувні цирки шапіто

Крім цього, під час наради обговорили модернізацію ліфтів, серед яких ремонту потребують 1208.

«На цей рік ми плануємо модернізацію 12 ліфтів. Річ у тім, що капітальний ремонт не вирішує питання», — начальник управління ЖКГ ЧМР Ярослав Куц.

Також під час наради на захист прав тварин виступили зооволонтери. Вони просили владу міста заборонити пересувні цирки.

«Елементи жорстокого поводження можуть бути, а можуть не бути. Але саме утримання є порушенням законодавства. Є порушенням конвенції захисту прав тварин», — начальник КП ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин»Тетяна Діденко.

Окрім цього, на нараді вже традиційно оцінили роботу комунальників і ОСББ, а також благоустрій у дворах багатоповерхівок Чернігова.

Ще статті по темі

Back to top button