Суспільство (відео)

Іржава обновка: реконструйований сквер Хмельницького вже руйнується (Відео)

Зовсім недавно відшуміли гуляння з нагоди урочистого відкриття скверу імені Богдана Хмельницького після його капітальної реконструкції.

Але вже на сьогодні Мережа інтернет переповнена фото- і відеофактами ржавіння, вицвітання та руйнування тих чи інших елементів реконструкторських досягнень нашої влади. Лавки, огорожа. Тепер черга дійшла до ліхтарів.

«Вони почали вже розсипатися і гнити. Навіть, попри те, що ліхтарі встановлені поза рухом транспорту, який тут прибирає, вони вже мають сколи. Тим паче, неприємно туристам… стовпи, які не простояли навіть півроку. Раніше це були конструкції які, виготовлялися з литва. А зараз це просто штамповка, дуже схожа на китайську підробку», — зазначає чернігівець Олександр Антипець.

Хоча міський голова неодноразово наголошує на якості всіх дороговартісних обновок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Паркова смута”: у сквері Хмельницького почорніли лавки

«Торгувалися. І давали вимоги щодо якості», — говорить чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

«Мені здається, що вони зроблені за дуже дешевою технологією».

«Ну, це гроші пішли на хороше. А поставили погані».

«Державного виробництва немає. А приватне намагається з поганого зробити цукерку. Але воно не вдається».

Замовник послуг із реконструкції – управління капітального будівництва міської ради – щойно дізнався про корозії, одразу ж заявив про готовність висувати претензії до виконавців робіт – корпорації «Укртрансбуд».

«У нас є гарантійний паспорт на об’єкт. Він на 5 років. За цей термін усе, що буде знайдено, підрядник за свої кошти відновлюватиме. Я зараз буду у виконавця робіт і про це йому скажу. На сьогодні там уже будуть люди, які займались цим устаткуванням, і вони будуть вживати певних заходів, щоб це усунути. Це я вам гарантую, що сьогодні там вже хтось буде», — говорить керівник управління капітального будівництва Чернігівської міської ради Вячеслав Почеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У сквері Хмельницького демонструють нову огорожу

До речі, деякі чернігівці висували доволі оригінальні версії появи іржавих несиметричних отворів на ліхтарях.

«А може, то, щоб вода стікала».

Але, на жаль, ця версія чернігівських оптимістів малоймовірна, оскільки іржа «поїла» не всі ліхтарі. А варіант, що виробники робили водостоки вибірково, вже зовсім фантастичний. Також відкритим залишається питання, що буде після закінчення п’ятирічного строку гарантії, адже з нинішньою тенденцією на той час більшість реконструйованого треба буде просто міняти, але вже за бюджетні кошти. До речі, загальна сума реконструкції скверу становила 19 мільйонів гривень.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button