Суспільство (відео)

«Історії сильних жінок у період війни»: в Чернігові відкрилася фотовиставка, присвячена жінкам-волонтеркам (Відео)

Війна змусила всіх українців стати в оборонну позицію на власному фронті. Одним із найважливіших напрямів стало волонтерство. І саме в ньому проявила себе чимала кількість жінок. Про їхню силу та витримку під час війни розказують в «Агенції регіонального розвитку».

На виставці представлені фото жінок різного віку та професій. Утім, усіх їх об’єднала одна мета: вистояти і Перемогти. Саме це й надихнуло пані Вікторію на створення цього проєкту.

«Цей проєкт народився в липні і на сторінках газети «7 Днів», і на сторінці 0462, це міський сайт, ми розповідали про цих жінок»,- Вікторія Сидорова – організаторка проєкту.

Та основним завданням для організаторів стало відволікти від війни самих жінок. Адже за постійними волонтерськими клопотами вони не мають часу, аби відчути в собі ту жіночність, що була притаманна їм до війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Hike for Ukraine: чернігівець у поході збиратиме донати для допомоги рідному місту

«Спершу ми не планували саме так завершити, але потім подумали, що було б дуже добре, якби жінки мали змогу відчути себе красивими та відволіктися від тієї діяльності, в якій вони постійно перебувають»,- Вікторія Сидорова – організаторка проєкту.

Фотограф, яка створювала портрети, ділиться, що емоції під час фотосесії були надзвичайними, адже такі потужні люди заряджають енергією.  

«Це була найприємніша частина, не хотілося навіть розходитися. Таке було відчуття вдячності до них, що не хотілося навіть розходитися.

Дуже мені сподобалася сама ідея і жінки надзвичайні»,- Ірина Власова – фотограф.

Подібні проєкти з подякою волонтерам та учасникам війни для пані Ірини не є новими.

«Я також роблю на своїй сторінці, без цього проєкту, я пишу волонтеркам, яких я знаю, пишу слова вдячності цим людям. У Чернігові їх дуже багато»,- Ірина Власова – фотограф.

Відвідати виставку можна в «Агенції регіонального розвитку» в робочі години закладу. А відвідати варто, адже такі історії мотивують.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button