Суспільство (відео)

«Із кожної люстри йшов стовп води», – люди кажуть, що бездіяльність ЖЕКів призвела до затоплень квартир (Відео)

Дощова злива, яка нещодавно пройшла в Чернігові, завдала шкоди не лише приватним будинкам й авто, а й багатоповерхівкам. За словами жителів останнього поверху будинку по вулиці Гончій, 90, дах абсолютно не рятував їх від води. Далі вода доходила аж до перших поверхів.

«На моє ліжко зі стелі іде дощ. На кухні з люстри звичайний стовп води. Стовпи води з-під кожної люстри», — розповідає Ніна Олексіївна, жителька будинку по вулиці Гонча, 90.

Люди звинувачують у всьому ЖЕК – мовляв, ті абсолютно не чистять зливнівки. Хоча й повинні це робити, згідно з тарифом, двічі на рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куліч порадив «потопельникам» страхувати житло

«Ніхто нічого не робить. Ні дахів ніхто не прибирає, ні зливнівок ніхто не чистить. Я жодного разу не бачила», — відмічає Ніна Олексіївна, жителька будинку по вулиці Гонча, 90.

Керівник КП «Деснянське» Віктор Пригара в захаращеності зливнівок звинувачує самих жителів будинку. Це зважаючи на те, що техповерх і дах знаходяться під замком. І взагалі такі питання на тлі результатів стихії є дрібними.

«Де стихія затопила – 74 адреси. Зараз у мене немає часу – це дрібні питання. А глобальні питання – це там, де будинки під землю йдуть. На сьогодні ми займаємось цими питаннями», — говорить Віктор Пригара, начальник КП «Деснянське».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці можуть залишитися без історії: через потоп бібліотека Короленка втрачає унікальні видання

Щоб довести безгосподарську вину ЖЕКів, юристи радять залучати експертів. Проте отримання потрібного висновку буде дуже складне.

«По кожній окремій ситуації треба залучати експертів і вони повинні давати висновок, що, якби були прочищені, тоді затоплення не сталося б. Якщо експерт дасть висновок, можна говорити про те, що якісь перспективи є», — зазначає Олексій Кінебас, юрист.

Самі ж жителі впевнені у вині забитої зливнівки. Адже сусідній під’їзд того ж будинку вистояв у негоду. Там зливні канали були справні.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button