Суспільство (відео)

Із приходом снігу учні Чернігівського обласного наукового ліцею стали на лижі (Відео)

Нещодавні опади у вигляді снігу порадували велику кількість мешканців Чернігова, особливо учнів Чернігівського обласного наукового ліцею, які замість звичайних уроків фізкультури тепер отримують можливість навчатися кататися на лижах.

«Навчання на лижах – із 2007 року, тому що цього року ми придбали надзвичайно цікаву колекцію хороших лиж, на які можемо поставити за сім хвилин весь клас, маємо таку чудову можливість.

Тому на лижі встаємо буквально з першого снігу, завжди його чекаємо»,- Ганна Коломієць – директор Чернігівського обласного наукового ліцею.

Лижна підготовка становить основний аспект збереження здоров’я учнів ліцею.

«Лижами займаються юнаки та дівчата.

Повністю навчається весь клас. 10-11 класи.

Саме на лижах, ви можете бачити, це друге заняття. Всі з великим бажанням приходять на ці уроки, тому що ми всі знаємо, що лижі – це користь для організму, для опорно-рухового апарату, для серцево-судинної системи, зміцнює імунітет, для витривалості. Всі учні нашого ліцею мають щодня рухову активність, це безперечно, те, що виокремлює наш заклад серед усіх, я так вважаю»,- Валерій Пустовой – вчитель фізичної культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кольорове розвантаження: у Чернігівській бібліотеці для юнацтва діє особлива локація

Навчальний заклад має систему оздоровлення, орієнтовану не лише на уроки фізичної культури, а й на ранкову «Годину здоров’я». Учні виходять на свіже повітря протягом 50 хвилин кожен ранок, незалежно від погодних умов.

«Чекаємо, коли випаде перший сніг, чекаємо цього дня, та чекаємо, коли зможемо вийти на «Годину здоров’я» і піти покататися на лижах, це дуже цікаво для нас, ми це полюбляємо

Здобуваємо новий досвід у нашому колективі, подобається, що ліцей дає таку можливість кататись на лижах, бо ми цього чекаємо»,- Роман Черняк – ліцеїст.

«Найбільше подобається те, що ми перебуваємо в нашому ліцейному колективі, ми тренуємося на справжніх лижах та дійсно здобуваємо навички, потім можемо позмагатися або спробувати себе в іншій сфері.

Ми чекаємо тієї пори, коли буде мінусова температура, щоб мати такий досвід, це дуже класно, у нас зазвичай не дуже багато снігу, тому це випадає лише раз на рік»,- Максим Могула – ліцеїст.

Така ініціатива додає різноманіття в оздоровчі та навчальні процеси ліцею, стимулюючи фізичну активність і розвиток учнів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Іра Пономаренко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button