Суспільство (відео)

Кадрові зміни: хто очолить Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» (Відео)

Хто стане новим директором «РЛП «Міжрічинський»? Кандидатуру на цю посаду розглянули на конкурсній комісії Чернігівської облдержадміністрації. Головним претендентом є нинішній виконувач обов’язків директора парку Сергій Кошовий. Тому спершу прозвучала пропозиція призначити його на три роки.

«Уже певний період часу, достатньо немаленький, із серпня 2019 року, виконує обов’язки директора… Може, розглянути термін підписання контракту не на рік, а на три роки?»,- Ніна Лемеш, перший заступник голови Чернігівської обласної ради

Однак учасники засідання вирішили спершу заслухати звіт кандидата. Він розповів про виконувану роботу й окремо зупинився на проблемах парку. Зокрема, на боротьбі з браконьєрами.

«¼ Київського водосховища – це територія парку, де заборонено всі промислові лови. Охорона разом із водною нашою поліцією виїжджали тричі. Сталеві сітки, 17 штук, забрали, загальною довжиною 1 км 40 м, ятерів – 8. І 55 раколовок, загальною довжиною 165 м»,- Сергій Кошовий, кандидат на посаду директора «РЛП «Міжрічинський».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В області в колодязях зникає вода: екологи пояснили причини гідрокризи на Чернігівщині (Відео)

Жваві обговорення зумовило питання будівництва бази відпочинку, в результаті якого ландшафтний парк зазнав збитків.

«Дорога будувалася за рахунок піску, який брали в заповідній території. За це археологи нарахували збитків 151 тисячу. Відкрито кримінальне провадження. Проводиться розслідування. Я не знаю про подальшу долю»,- Сергій Кошовий, кандидат на посаду директора «РЛП «Міжрічинський».

«Що ж на сьогоднішній день? Хто це робить? Для кого? Ви повинні були звернути увагу»,- Наталія Проскуріна, член Громадської ради при Чернігівській ОДА.

«Ви повідомляли департаменту екології? – Так. – Департамент екології, треба надати інформацію з цього питання. А ви маєте сигналізувати облдержадміністрації, обласній раді. Якщо хтось не надає вам відповіді, то заслухаємо тоді на обласній раді»,- Дмитро Іванов, заступник голови Чернігівської ОДА.

Під час співбесіди поспілкувалися і про низку інших проблем парку, а також обговорили перспективи його розвитку. Зрештою комісія ухвалила рішення.

«Сергію Івановичу, маємо вам повідомити, що ви підтримані комісією сьогоднішньою. Будемо рекомендувати депутатам обласної ради голосувати за вашу кандидатуру»,- Дмитро Іванов, заступник голови Чернігівської ОДА.

Якщо депутати обласної ради також підтримають кандидатуру Сергія Кошового, то контракт із ним буде укладено на один рік.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button