Суспільство (відео)

Кіптівська ОТГ одержить фінансову підтримку від Світового банку (Відео)

Із хлібом-сіллю в Кіптівській громаді зустрічали непересічних візитерів – цілу команду представників Світового банку. Об’єднана громада – одна з трьох на Чернігівщині, що бере участь у пілотному проекті Мінсоцполітики та Світового банку.

40 об’єднаних громад по всій Україні отримають 300 мільйонів доларів. Мета проекту – модернізувати систему соціальної підтримки населення, а саме надання техніки та програмного забезпечення.

«Він буде розробляти інформаційну систему, що дасть змогу автоматизувати безліч процесів, які зараз виконуються вручну. Роки два треба, щоб таку систему створити з центром у міністерстві, з єдиним реєстром отримувачів усіх видів допомоги і послуг», — старший спеціаліст із питань соціального захисту представництва Світового банку в Україні Катерина Петрина.

«Надасть можливість кожному жителю не їздити до управління соцзахисту подавати документи на ту чи іншу допомогу, а все це будуть робити в електронному варіанті», — виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення ВАССР Ірина Грозенко.

Під час зустрічі гостей ознайомили з діяльністю громади й основними напрямами роботи у сфері соціального захисту населення. Зокрема, багато уваги у громаді приділяють самотнім немолодим людям, а також неблагополучним сім’ям.

«У нашій громаді 19 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, а було їх 28. Ми подолали труднощі, в цих сім’ях виховуються 36 дітей», — завідувач сектору роботи з сім’ями, дітьми та молоддю Кіптівської ОТГ Ольга Бриль.

Голова Кіптівської громади запропонував представникам Світового банку розглянути пропозицію долучитись до створення на території громади будинку для тимчасового перебування дітей, якому немає аналогів в Україні.

«Ми виробимо алгоритм, як його назвати і побудувати, а головне – щоб він функціонував не задля того, аби такого ні в кого не було, а щоб став необхідним для людей, щоб відчули користь від створення такого закладу», — голова Кіптівської ОТГ Володимир Кучма.

У рамках візиту гості відвідали дитячий садок, де виховуються наразі 42 дитини. Та завітали до сім’ї, де бабуся виховує чотирьох осиротілих рідних онуків.

«Мене дуже вразила робота, які проводить сільська рада, голова громади, соціальна служба та її працівники відносно людей похилого віку, а також дітей. Я вважаю, це гарний приклад для інших громад», — директор Глобальної практики Світового банку з питань соціального захисту та працевлаштування Лінн Шербурн-Бенц.

За два з половиною роки Чернігівщина вийшла на третє місце в Україні за ефективністю впровадження реформи децентралізації та стала кращою у сфері надання соціальних послуг. А тому в Кіптівській громаді створять ще й стаціонарний науково-методичний центр, де розповідатимуть представникам інших об’єднаних громад про якісне надання соціальних послуг.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button