Суспільство (відео)

Волонтери з Чернігова виготовляють окопні свічки та допомагають хвостикам (Відео)

Євген Олійник – студент, який до війни активно займався пошуком справи життя в різноманітних нішах. Утім, із початком повномасштабного вторгнення його життя змінилося, і він зрозумів, що повинен щось змінити у власному житті. Так хлопець почав волонтерити.

«Спершу ми збирали гроші на корм для собак і котів. Пересилали з Хмельницької області, ми там перебували, пересилали звідти корм. Ми знайшли постачальника оптового, закупили більш ніж 200 кілограмів корму, передали сюди. Було дуже складно, бо була погана логістика, не можна було до Чернігова потрапити і не знали, як доставити корм. Насамперед були ліки, я це все розумію, але ми з дівчиною дуже любимо котів і собак, у нас теж є і кіт, і собака», — Євгеній Олійник – чернігівець.

Саме любов до тваринок і надихнула пару шукати далі тих, хто зможе передати придбаний корм. І хто шукає – той завжди знайде.

«У мене є знайомі, які возили воду під обстрілами до притулків. І ми вирішили знайти людину, людина – ще людину. 10 осіб, через яких корм передавали, трішки корму втратили, десь загубити… Зате прийшли 150 кілограмів і все було добре», — Євгеній Олійник – чернігівець.

Повернувшись до Чернігова, пара вирішила продовжувати допомагати. Взялися виготовляти окопні свічки.

«Зараз ми щодня робимо щонайменше 20. І це не цілий день. Адже пів дня ти їздиш і збираєш матеріал по місту, а потім повертаєшся і до вечора робиш. Так минають наші дні. Ще ж треба встигати продавати декоративні свічки або продавати і якусь половину віддати на ЗСУ», — Євгеній Олійник – чернігівець.

Та на вже опанованому Євген зупинятись не збирається. Зараз він активно думає, чим ще може бути корисним для суспільства.

«Зараз ми думаємо, що будемо робити далі, щось таке потрібне хлопцям. Звісно, продовжуватимемо робити свічки – вони потрібні. І далі будемо думати», — Євгеній Олійник – чернігівець.

Будь-яка допомога зараз важлива. Адже вам може здатися, що це – мізер, а для когось саме цього бракуватиме. Єднаймося та наближаймо Перемогу разом.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button