Суспільство (відео)

Книжка у твоєму телефоні: у Чернігові презентували новий проєкт від українських видавництв (Відео)

Чернігівських дітлахів та їхніх батьків залучають читати сучасну українську літературу. Зокрема, в Туристично-інформаційному центрі постійно поповнюють книжкову полицю останніми новинками книжкового світу.

«Якщо казати про книжки, то ми шукаємо різні шляхи для їх популяризації. Перший – це можливість прийти до нас, узяти книжку, погортати та власне забрати її додому й почитати. Але наше молоде покоління – доволі активні користувачі різних гаджетів, їм дуже часто простіше взяти телефон або планшет і в ньому погортати та почитати книжку», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Завдяки співпраці з видавництвами відтепер з’явилась і така можливість – повністю безкоштовно читати книжки у своєму телефоні.

«У співпраці з видавництвом «Дух і Літера», а це не перший наш досвід роботи разом, вони дарували книжки для наших військових, зокрема книжки Василя Стуса та «Кобзар» Тараса Шевченка. А сьогодні ми вкладаємо у дітей. «Дух і Літера» разом із видавництвом «Маміно» започаткували єдиний чат-бот і створили єдиний сайт, на якому викладають дитячі книжки: казки, вірші, скоромовки. Усе для того аби популяризувати українських сучасних письменників», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Зареєструватися у чат-боті можна за першим QR-кодом, який ви бачите на екрані, а через другий можна потрапити на єдиний сайт із переліком книжок. Також тут ви знайдете освітню літературу для батьків https://chytajmo.in.ua, список якої постійно поповнюватиметься.

«І знову ж таки, це можливість дивитися мультики, підписники соціальних сторінок і постійні користувачі сайту зможуть стати й учасниками конкурсів, які готує видавництво «Дух і Літера» та «Маміно» для тих дітей, котрі сьогодні люблять читати українське», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Тож, як бачимо, займатися корисними справами можна навіть під час повітряної тривоги в укритті, адже вчені довели, що читання доволі добре допомагає впоратися зі стресом як дорослим, так і дітям.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button