Суспільство (відео)

У центрі Чернігова хочуть збудувати величезний підземний паркінг (Відео)

У Чернігові знову планують грандіозний проєкт, який, з огляду на манеру виконання, знову може перетворитися на «мильну бульбашку», як це було з «колесом огляду» і «палацом спорту». Цього разу хочуть збудувати величезний підземний паркінг на 1200 паркомісць біля перехрестя проспектів Миру та Перемоги, а саме – від пішохідного фонтана до місця, де не так давно височів символ комунізму. Паркінг ще «вилами по воді», а землю для нього вже виділяють.

«На жаль, у нас стає вже звичною практика виділення земельних ділянок комунальним підприємствам без жодної інформації щодо їх використання, інвесторських пропозицій та інших даних. А особливо без проведення аукціону. На комісії я запитувала щодо наявних інвесторських пропозицій, то мені відповіли, що їх немає, але планується будівництво підземного паркінгу»,- Наталія Рашина, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Землю для підготовки проєкту під паркінг пропонували виділити КП «Чернігівбудінвест» на останній сесії. Опозиційні депутати протестували проти цього питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На чернігівському кордоні – величезна черга (Фотофакт)

«Пропоную зняти з розгляду. На комісії не було надано жодної інформації щодо якихось проєктів, інвесторів. Тобто землю, яка ще нікому не потрібна, ми надаємо в користування комунальному підприємству»,- Наталія Рашина, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Проте більшість проголосувала «за». Як відомо, місто в цей проєкт вкладати не збирається, але, не маючи ні інвестора, ні стратегії щодо подальших дій, землю поспішило передати.

«Обдумати, що зробити з деревами в цьому парку? Як відбуватимуться археологічні роботи? Як це все впливатиме на транспортний рух, бо це центр міста, його можуть перекрити на кілька років, і як це взагалі впливатиме на містян»,- Наталія Рашина, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Загалом же, за словами представників політичної партії «Наш край», єдине, що маємо зараз, – це роздавання землі на пільгових умовах, і така практика в нашому місті не є нормальною.

Також громадські активісти припускають, що цей паркінг будується під торговельний центр, запланований поряд із центральним ринком, який, відповідно, пов’язують із міським головою Владиславом Атрошенком.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button