Суспільство (відео)

Конкурс краси, життя без сайту та земельний «штурм»: Талалаївська громада провела чергову сесію (Відео)

На черговій сесії Талалаївської сільської ради активно роздавали земельні ділянки – два гектари і менше, ті, які держава передала на місця.

«Півтора гектара село Курилівка. Два гектари. Безуглівський старостинський округ».

«18 соток. За адресою: село Талалаївка, Прилуцька, 47». 

До цього розглянули приблизно два десятки поточних питань.

«Було вирішено встановити повністю металопластикові вікна в школі на першому поверсі», — Андрій Дудка, начальник фінансового відділу Талалаївської сільської ради.

Серед оригінальних було питання щодо організації конкурсу краси, в якому об’єднаються кілька громад колишнього Ніжинського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хитка коаліція, внутрішнє протистояння «слуг» і голосування за бізнес мера: чергова сесія облради (Відео)

«Конкурс краси відбуватиметься за три етапи. Перший етап – відбірковий. Ми будемо його в школах проводити. Другий етап – підготовчий. Найвідповідальніший. Це репетиції, дефіле тощо. І третій – це заключний етап», — Ніна Хребто, начальник відділу культури Талалаївської сільської ради.

Вікова категорія ще обговорюється. Попередньо це будуть діти від 5 до 12 років.

На сесію завітав і депутат Чернігівської обласної ради, керівник обласного осередку політичної партії «Наш край» Сергій Баришовець, який відзначив активність місцевого депутатського корпусу.

«Загалом активні депутати. Вони відстоюють свої позиції та свої погляди, але не зовсім вірно, з погляду закону, відбувається сесія», — Сергій Баришовець, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Проте виокремив і законодавчі прогалини в роботі обранців Талалаївщини, над якими треба ще працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підтримай своїх: 13 громад Чернігівщини беруть участь у конкурсі «Наша громада»

«Депутатів не попередили про сесію за 10 днів. Усе це вчора було їм оголошено. Вчора поскидали у вайбері проєкти рішень щодо всіх земельних питань. Порядок денний тільки сьогодні був розісланий депутатам на електронну пошту. Територіальна громада не має власного сайту», — Сергій Баришовець, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Щодо сайту, то керівниця громади пообіцяла до наступної сесії виправитися і презентувати інтернет-візитівку Талалаївки.

«Повірте, це для мене як керівника буде значно простіше. А для вас як депутатів – ви будете бачити все і вчасно», — Людмила Андрусенко, голова Талалаївської сільської ради.

Також Сергій Баришовець акцентував на тривалості сесії. Багато питань і поіменне голосування затягують процес до безкінечності. Тому було запропоновано йти шляхом прогресу.

«Закупили обладнання системи «Рада». Там є найпростіше. Тому що в них дуже багато часу займає поіменне голосування», — Сергій Баришовець, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Загалом депутати Талалаївщини, попри подекуди емоційність обговорення, продемонстрували консолідацію в голосуванні та бажання працювати на благо громади.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button