Політика (відео)

Хитка коаліція, внутрішнє протистояння «слуг» і голосування за бізнес мера: чергова сесія облради (Відео)

Миттєва президія третьої сесії Чернігівської обласної ради – без обговорень, у режимі «все домовлено», і сесія за таким самим сценарієм.

«Розпочинаємо нашу роботу», — Олена Дмитренко, голова Чернігівської обласної ради.

На Чернігівщині строката більшість голосує під копірку. Одне зі скандальних питань пов’язане з земельною ділянкою біля самої облради. Депутати без обговорень і зайвих запитань дали добро користуватися землею фірмі, яка належить чернігівському меру Владиславу Атрошенку.

«Про надання товариству з обмеженою відповідальністю «РІЕЛ КО» дозволу на розроблення технічної документації щодо встановлення меж частини земельної ділянки, на яку поширюється право сервітуту, за адресою місто Чернігів, проспект Миру, 43. «За» – 35, проти – 0, утримався – 0. Рішення прийнято», — Олена Дмитренко, голова Чернігівської обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коаліція ворогів: на Чернігівщині об’єдналися політичні суперники

Представники коаліції порадували фінансами приватну культуру – музей сучасного мистецтва «Пласт-арт».

«Там 30 тисяч гривень. Я вважаю, це не так багато для обласного бюджету, з огляду на внесок у розвиток культури Бориса Степановича», — Дмитро Блауш, заступник голови Чернігівської обласної ради.

Проголосувавши майже все одноголосно, підійшли до прийняття бюджету області на цей рік. Тут вийшла заминка, оголосили перерву.

«Ми ще поспілкуємося з головами фракцій і через годинку повернемось до зали», — Олена Дмитренко, голова Чернігівської обласної ради.

Перерва нічого не дала. Дивно, але голова обласної ради – представниця партії «Слуга народу» – звинуватила керівництво обласної державної адміністрації від тієї ж партії в неякісному бюджеті.

«На жаль, ми не почули тих відповідей, як і яким чином цей бюджет буде відпрацьований, так, щоб він був діючий і працюючий. Тому я оголошую перерву в роботі сесії», — Олена Дмитренко, голова Чернігівської обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифні претензії та ліквідація першої лікарні: сесія Чернігівської міської ради (Відео)

Як наслідок – перерва невідомо на скільки.

До речі, вже зовсім скоро відбудеться судове засідання щодо визнання першої сесії та обрання керівництва ради незаконним. Як ми вже повідомляли, п’ять депутатських фракцій подали позов, щоб визнати рішення, ухвалені на першій сесії облради, нелегітимними. Депутати запевняють, що під час сесії були допущені грубі порушення процедурних моментів.

«Відсутнє одне принципове питання: чи не вважають вони, тобто керівництво Чернігівської обласної ради, порушенням закону під час проведення таємного голосування щодо їх обрання демонстрацію бюлетенів депутатами, які голосували, під контроль саме їх волевиявлення? Що є викривленням самої процедури таємності, як передбачено Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та чинного регламенту Чернігівської обласної ради. Відповідно, можу сказати, що першопричиною є порушення саме цього закону, яке породжує саме цю політичну кризу. І група депутатів, що становить значну кількість у Чернігівській обласній раді, вимагає саме законності», – наголошує Микола Торбєєв, правозахисник.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button