Суспільство (відео)

Ковзани. Лід. Хокей: зимове дозвілля у громаді на Чернігівщині (Відео)

Забезпечувати дітям цікаве дозвілля тепер складніше, ніж у довоєнний час. Адже масові заходи – під забороною, багато гуртків припинили свою роботу, туристичні поїздки також ускладнилися. Тож більшість батьків і діточок зараз задаються питанням, як розважитись у вільний час. У Носівці спільними зусиллями небайдужих людей вирішили підтримати бажання дітей і навіть у складні часи облаштувати ковзанку.

«Робили ми її майже сезон, почали весною та закінчили восени. Зимою вже залили перший лід. Дуже раді, що вона в нас з’явилася, діток дуже багато. Ходять і дорослі, родиною приходять. Взимку що робити? Нічого нема в нашому місті, особливо не розважишся. А так усі активні, ходять дуже багато дітей. Є освітлення в темний час доби. Займаються дітки і хокеєм», — Сергій Колесник, організатор ковзанки.

Щоб залити лід і підготувати його до катання, потрібно приблизно п’ять днів. Наразі ковзанка абсолютно безкоштовна, поряд також облаштували переодягальню, де можна змінити взуття та зігрітися. Найближчим часом планують збудувати ще одне таке приміщення.

«Зараз воєнний стан у країні, дуже тяжко, але в людей має бути якась віддушина. Вважаю, в цьому немає нічого поганого, що діти кататимуться. Діти повинні якомога менше відчувати війну, а більше займатися своїми справами, а це одне з такого. Я думаю, що Україна Переможе обов’язково! І ми будемо раді бачити на ковзанці всіх, запрошую, приїжджайте до нас», — Сергій Колесник, організатор ковзанки.

На майбутнє в організатора є мрія, аби в Носівці ковзанка була всесезонна. Утім, то, каже, все після нашої Перемоги.

«Тут на цій арені треба буде зробити дуже рівне покриття, купити основу і тоді покласти цей лід. Він дуже класний, називається Super Glide. Зроблений в Америці і, звісно, що ціна в доларах. Але термін експлуатації – від 15 до 20 років. А кататися можна на ньому від -50 і до +50 градусів. Дуже сподіваємося, що в нас він буде», — Сергій Колесник, організатор ковзанки.

Тож зараз тут мріють, аби морози затрималися надовше, щоб встигнути натішитися ковзанкою та вдосталь пограти в хокей.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button