Суспільство (відео)

«Маги теж кохають»: побачила світ нова книжка чернігівської письменниці у стилі затишного фентезі (Відео)

«Якщо в тебе народжується якась історія, то вона вже не відпускає. І ти будеш вихоплювати всі моменти, викроювати цей час тільки для того, щоб дописати цю історію, не втратити оцей вайб», — Олена Терещенко, письменниця.

Нещодавно світ побачила сьома книжка чернігівської письменниці Олени Терещенко. «Маги теж кохають» – це своєрідна історія кохання студента та дівчини з минулих століть.

«Це про кохання, про якісь побутові речі, які пов’язані з магією, але воно ніби і повсякденне, та присутня магія. Мені здається, що ми зараз дуже потребуємо таких затишних історій, аби відволіктися від того, що відбувається. Для мене ця книжка, коли я її писала, була своєрідною артерапією. Тому що я могла поринути в цей світ і відволіктися від реальності. І я сподіваюся, що вона для читачів теж стане таким своєрідним ковтком свіжого повітря. Такою казкою для дорослих, що допоможе трохи перемкнути мізки», — Олена Терещенко, письменниця.

Книжка написана в жанрі затишного фентезі. Цей жанр наразі набуває значної популярності у світі. Його особливість полягає в тому, що це не традиційне фентезі з битвами, сутичками, інтригами. А своєрідний світ із магією, коханням і випробуваннями.

«Магія і ці всі фентезійні штуки – це лише тло, на якому насправді розгортається історія про людські стосунки, про кохання. Мені здається, дуже цікаво спостерігати на такому тлі за людськими стосунками», — Олена Терещенко, письменниця.

«Маги теж кохають» – це історія про те, як звичайний сучасний студент замість своєї квартири потрапляє в минуле.

«Світ цей дуже схожий на наш, як жили в позаминулому ХІХ столітті, але тільки там присутня магія. І в цьому світі магії він знайомиться з магістеркою теорії магії – Мартою. Вона хоче допомогти Роману, це головний герой, повернутися в його світ», — Олена Терещенко, письменниця.

Герої шукають способи, аби повернути Романа назад. Вони долають випробування. А паралельно розгортається лінія кохання.

«Частково цю книжку писала в «Краківській резиденції» у 2022 році. І саме тому тут дуже багато пізнаваних краківських легенд і локацій. Два міста, в яких відбуваються дія – це Гельдан і Белз, там читається Краків. І Драконяча печера, і якісь крамнички, і кав’ярні», — Олена Терещенко, письменниця.

Як зазначає авторка, в цій книжці є багато прототипів. Також варто зазначити, що книжка «Маги теж кохають» є першою в циклі. Як зазначає авторка, наразі вже написана і друга книжка, вона сьогодні ще в режимі редагування та доопрацювання.

«Це окрема буде історія, але з тими самими героями, і деякі гачки, які були зроблені тут, і, скажімо, не до кінця розкрутилася ця лінія, то вони розвиваються у другій книжці», — Олена Терещенко, письменниця.

Цікавим є те, що в книжці «Маги теж кохають» переплітаються історії з попередніми творами письменниці.

«Це фактично створений фантастичний світ. І до цього світу належить мій ще не опублікований роман «Маг поза законом». Персонажі згадуються в цій книжці, як історичні персонажі, оскільки дія того роману відбувається в цьому самому світі, тільки 300 років тому. Тобто таким чином переплітаються ці твори», — Олена Терещенко, письменниця.

Невдовзі планується презентація книжки і вже скоро її можна буде придбати в книжкових магазинах міста.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button