Суспільство (відео)

Козелецький синдром: депутати вкотре саботують сесію селищної ради (Відео)

Абсурдні політичні ігри вже котрий місяць тривають у Козелецькій громаді. 5 травня 2023 року мало відбутися чергове засідання селищної ради. На порядку денному – 170 питань, які напряму стосуються розвитку громади.

«У питаннях сесії 170 питань, із них: бюджетні питання, тобто це уточнення до бюджету, питання щодо гемодіалізу, питання дітей-сиріт, питання програми цивільного захисту», — Валентин Бригинець – козелецький селищний голова.

Утім, запланована сесія вкотре не відбудеться. Причина банальна для Козелецької селищної ради – частина депутатів уже вчетверте зраджує своїх виборців, відмовляється працювати на благо громади та саботує сесію.

«Зважаючи на те, що зареєструвалися тільки 8 із 26 обраних депутатів, то сесія є неправомірною», — Валентин Бригинець – козелецький селищний голова.

Одним із тих, хто грає в цю політичну гру та системно не виконує своїх депутатських обов’язків, є Євген Науменко. Фактично він присутній у залі засідань, утім, як депутат він не зареєструвався. Таку казуїстику ми спостерігаємо не вперше. Ставимо депутату цілком логічне запитання: чому він не реєструється?

«– Не хочу. – Чому? – Ну, просто не хочу. – Ми знову спостерігали такий нонсенс, коли в залі засідань ви є, але не зареєструвалися як депутат. Як це так? – Вам уже повідомлялося, ви бачили позицію депутатів? Все. Вона не змінилася», — Євген Науменко – депутат Козелецької селищної ради («Слуга народу»).

Після чергового відтермінування сесії через відсутність кворуму ставимо депутату-невидимці останнє на сьогодні запитання.

«170 питань мали бути розглянуті сьогодні на сесії. Ці питання важливі для громади. Коли плануєте їх вирішувати? – Читайте позицію депутатів», — Євген Науменко – депутат Козелецької селищної ради («Слуга народу»).

Позиція депутатів, які саботують сесії, відома: вони поставили низку вимог до голови громади та чекають їх виконання. Утім, у жителів громади своє бачення роботи депутатського корпусу та влади загалом. Люди чекають не політичних шантажів і дестабілізаційних ігрищ, а контрактної роботи. Простіше кажучи, людям від влади потрібен результат. Натомість у Козельці спостерігається задавнена політична хвороба.

Але допоки у депутатів загострення «козелецького синдрому», громада паралізована. Що буде далі – час покаже. Однак очевидним залишається кричущий факт – люди вибирали депутатів для роботи, а не для того, щоб вони займалися політичними виставами.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button