Суспільство (відео)

Професійна трансформація в Чернігові: де можна поглибити свої знання й здобути нові (Відео)

Майже рік тому в Чернігові зареєстровано новий заклад післядипломної освіти – Інститут професійних трансформацій. Він був заснований для забезпечення умов, необхідних для особистого та професійного зростання, для підвищення кваліфікації, стажування й інших форм післядипломної освіти. А викладачами інституту є досвідчені практики та провідні фахівці з різних галузей.

«Потребою створення цього інституту було бажання розвивати наші територіальні громади Чернігівської області. Основна мета – зібрати цікаві ідеї під час тренінгів, семінарів, стажувань. І розробляти проєкти задля того, щоб наша громада розвивалася, особливо в післявоєнний період»,- Тетяна Шестаковська, співзасновниця Інституту професійних трансформацій.

«Це перший у регіоні післядипломний заклад освіти, який отримав ліцензію саме на підвищення кваліфікації за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування»,- Інна Москалець, директорка Інституту професійних трансформацій.

«Ми ліцензували наш заклад освіти як післядипломний заклад. Тепер маємо право проводити підвищення кваліфікації для державних службовців та органів місцевого самоврядування»,- Тетяна Шестаковська, співзасновниця Інституту професійних трансформацій.

Завдяки Інституту професійних трансформацій за цей рік було проведено безліч тренінгів щодо залучення молоді до розвитку громад, фінансової грамотності, використання штучного інтелекту в освіті. До цих та інших курсів спостерігається неабияка зацікавленість не лише серед жителів нашого міста, але й серед представників інших територіальних громад України.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через суд школи Чернігівщини змушують ремонтувати укриття

«Раніше я не використовувала у своєму житті штучний інтелект. Після участі у вебінарі почала використовувати як на роботі, так і в повсякденному житті.

Планую брати участь у наступних вебінарах, тому що особистісний розвиток – це понад усе і дуже важливий в особистому житті»,- Яна Близнюк, учасниця вебінару.

«Це був вебінар «Штучний інтелект в освіті». Організатори цього вебінару розповідали, наскільки це на сьогодні важливо, наскільки це спрощує навчання як за шкільною програмою, так і в закладах вищої освіти.

Цей вебінар був настільки крутий, що дійсно хочеться далі розвиватися та брати участь у вебінарах саме від Інституту професійних трансформацій»,- Лариса Молоносова, учасниця вебінару.

З жовтня при інституті запроваджуються курси підготовки до Національного мультипредметного тесту з чотирьох предметів: українська мова, математика, історія України й іноземна мова. Триватимуть вони до кінця травня.

«Ми опрацьовуємо лексичний і граматичний матеріал, відповідно до програми – це рівень В1 та В2 профільний рівень. Також ми опрацьовуємо всі можливі стратегії для успішного виконання тесту.

Також обов’язково ми пропрацьовуємо тести минулих років»,- Вікторія Матюха, викладачка англійської мови.

Проте на цьому Інститут не зупиняється і вже планує реалізацію нових проєктів.

«Люди, які в нас навчаються, вони зазвичай уже мають освіту, певні навички та бажають поглибити свої знання, дізнатися щось нове, щоб поспілкуватись із практиками, які вже впроваджували щось на своїх робочих місцях»,- Інна Москалець, директорка Інституту професійної трансформації.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button