Суспільство (відео)

Крах «Царського села-2» і знесення «Дворянського зібрання»: лютневі баталії сесії міськради (Відео)

Чернігівців налякали захмарною вартістю квитків на проїзд. Під час розгляду на 52-й сесії Чернігівської міської ради питання про надання компенсацій перевізникам за пільгові категорії громадян, у частини депутатів виникли запитання щодо недотримання попередніх домовленостей.

«Компенсація пільг перевізникам із 2020 року буде можлива тільки за умови впровадження в транспорті дієвої системи обліку пасажирів», — Олександр Тимошенко, депутат Чернігівської міської ради.

У відповідь мер і компанія сказали: якщо порахуємо пасажиропотік, доведеться платити реальну вартість проїзду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декабристи, земля та бюджет: розпочала роботу 52-га сесія Чернігівської міської ради

«Якщо ми порахуємо реальний пасажиропотік, вони будуть вимушені провести все в податковій, заплатити всі податки, вирахувати реальну вартість проїзду. Я впевнений, що вона становитиме щонайменше 12-15 гривень», — Сергій Воробйов, депутат Чернігівської міської ради.

Насамкінець дискусії градоначальник зазначив, що все, як в Україні, так і у нас, робиться не так як треба.

«Сьогодні ми імітуємо компенсацію перевезення пільгових категорій, а перевізники імітують перевезення. Саме так, я це підтверджую як міський голова. Але, на жаль, чогось іншого ми не можемо запропонувати, за відсутності фінансування держави», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Ще одне важливе питання стосувалося благоустрою території Валу. «Монумент безгосподарності» знесуть.

«Знесення так званого Дворянського зібрання на Валу. З погляду законодавства, на мою думку, це порушення. Але з погляду мешканців, ця споруда буде знесена і доведена до ладу», — Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Далі. Хороша новина для мешканців вулиці Декабристів і прилеглих територій, які можуть підтоплюватись у разі злив. Гроші на каналізацію будуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській міській раді – новий депутат

«Для мешканців вулиці Декабристів радісно буде почути, що депутати відстояли проведення робіт із ремонту каналізації. Але, на жаль, влада не хоче робити цього в 2020 році», — Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Серед цікавого, що не дійшло до голосування на сесії, але було в її порядку денному.

«Планувалося зробити детальний план, щоб розширити територію нинішнього котеджного містечка, яке називають у народі «Царське село-2» біля пологового, і зробити, відповідно, під’їзд до цього «Царського села» з боку вулиці 1-го Травня», — Олександр Гашпар, громадський активіст.

Питання зняли з ініціативи його подавачів. Останніх же пов’язують із владою. Очевидна причина зняття – розголос у справі.

«Розроблення детального плану забудови по вулиці 1-го Травня, 168. Це колишня територія складів «Облтеплокомуненерго», що в серпні минулого року стала приватною власністю компанії ТОВ «Енергетичні активи», яка пов’язана з чернігівським міським головою», — Олександр Гашпар, громадський активіст.

Крім зазначених питань, на сесії затвердили виконання міського бюджету, внесли зміни до програм і прийняли до своїх лав нового депутата з «Самопомочі», який прийшов на зміну своєму ексколезі.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button