Суспільство (відео)

Прикордонний заколот депутатів-расистів: імпічмент у Тимоновичах (Відео)

Невеличке село Тимоновичі, що в Семенівському районі, стало центром політичного та расистського скандалу. Проти сільського голови Рустама Бурея, який близько 15 років отримував підтримку селян на виборах, був організований справжній заколот. Дев’ятеро депутатів із дванадцяти, переважно жінки, вирішили змістити його з посади.

«Ну, недовіра. – Це особисті мотиви. Це недопрацювання в роботі. – Не можу сказати вам. Я не можу відповісти. Кожен має щось своє проти Давлатовича. Не можу сказати», — секретар Тимоновицької сільської ради, ініціатор звільнення голови Надія Чаловська.

Сьогодні триває друга спроба звільнення. Першу відхилили суди двох інстанцій. Зараз же перший суд знову визнав безпідставність нападок депутатів, тому всі в очікуванні апеляції. Офіційно голову знімають за бездіяльність, проте в розмовах більше нарікали на те, що їм не давали подарунків.

«І паски, і подарунки всім, і миючі. Тут усе було», — депутат Тимоновицької сільської ради, ініціатор звільнення голови Ольга Іваненко.

«Тільки ж щось мені не дали. А чому мені не дали?», — депутат Тимоновицької сільської ради, ініціатор звільнення голови.

За словами голови, початок конфлікту – 2015 рік, саме тоді він сприяв створенню конкурентного середовища через виділення приміщення під магазин для молодого підприємця, який став конкурентом також підприємцю і депутату Ользі Іваненко.

«Моя принципова позиція із захисту інтересів громади призвела до цього. Вони проштовхують свої бізнес-інтереси та інтереси своїх родичів, подруг», — тимчасово відсторонений сільський голова Тимоновичів, Семенівський район Рустам Бурей.

Сільський голова також звинуватив супротивників в адмінтиску на депутатів, щоб сформувати проти нього більшість.

«Перед ним була поставлена умова керівництвом школи. Або ти підтримуєш їх і працюєш, а якщо не підтримуєш, то звільняють. — «Рустам, ти мразь». – Я попрошу…», — тимчасово відсторонений сільський голова Тимоновичів, Семенівський район Рустам Бурей.

На всі спроби голови та жителів села висловити свою позицію, здебільшого словами підтримки, вони одразу ж отримували на горіхи. Навіть камера знімальної групи не зупиняла жінок від агресивної поведінки.

«Ну чого ви? Чому ви лізете у наш конфлікт? – Про роботу сільського голови розкажіть. – Дуже хороша людина. До нього звернешся – він не відмовить. Він уже не працює, а я попросила, щоб він ворота мені зробив, то він приїхав і зробив. Мені 80 років, я інвалід другої групи», — жителька села Тимоновичі Надія Степанівна.

«Давлатович зробив добру справу. 20 років я води не мала, він її мені провів. І я йому за це вдячна. Треба в селі дружно працювати. Ці плітки вже набридли. Зустрічають на дорозі і починається «Ти те казала, ти те казала», — жителька села Тимоновичі Калерія Матвіївна.

Вкотре усунувши від влади голову, депутати вирішили на власний розсуд розпоряджатися бюджетом громади. Одним із перших рішень стало виділення щомісячної премії секретарю сільської ради у загальному розмірі близько 30 тисяч гривень, наступне рішення – надати гроші адвокату для боротьби з політичним опонентом Рустамом Буреєм.

«Зараз потрібен адвокат. А що тут такого? Для нього плануємо виділити дві тисячі, може, тисячу. – Кажуть, що 8 тисяч? Ні, це неправда», — депутат Тимоновицької сільської ради, ініціатор звільнення голови Ольга Іваненко.

«13 травня сесія виділила 5 тисяч на послуги адвоката і 3 тисячі на проплату судового збору. Є складений договір, але проплата ще не була зроблена», — головний бухгалтер Тимоновицької сільської ради Ірина Коренева.

Особливо ганебного вигляду набула ситуація, коли жінки почали використовувати на адресу голови расистські образи, а в ході розмови називали справжні причини війни з ним.

«Я швидше допоможу вам. Ми ж родичі. Навіщо ви за «чорного» заступаєтесь? – Я не можу на нього поганого казати нічого. – А чому він із нами не працює?», — депутат Тимоновицької сільської ради, ініціатор звільнення голови Ольга Іваненко.

«Іваненко Ольга Борисівна зі своїми прихильниками запропонувала Рустаму Давлатовичу грати на його дудці, як вона тоді сказала», — головний бухгалтер Тимоновицької сільської ради Ірина Коренева.

Небажання співпраці на збиток громаді може коштувати голові його посади. Тому правоохоронні органи мають розібратися і в правомірності використання коштів громади депутатами, і в їхніх расистських висловлюваннях та образах. Адже така поведінка не є гідною для обранців держави, яка заявляє про свій шлях до європейських цінностей.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

5 коментарів

  1. Че-лайн как всегда, не удивили-абсолютная брехня -подставные люди, купированые высказывания. Подтвердили свою репутацию . А с расистами, ребята, это вы перегнули.

  2. С расистами как раз сьемочная группа не перегнула. Все что показано все правда.
    А вот депутатов так называемых за оскорбление нанесенное сельскому голове нужно привлечь к уголовной ответственности, а так же за незаконно выделенные премии Чаловской Н.Ф.

  3. Че-лайн молодці! все правду показали, якщо Рустам Давлатович винен, то хіба три суди могли б визнати його невинуватисть? А «депутатки» тратять гроші людей на бородьбу с людиною яку ті люди й обрали головою! Тай хіба не видно хто тут адекватна людина, яка спокійно пояснює ситуацію, а хто стадо квочок на чолі з неадекватною людиною, яка вирішила що вона господарка в цьому селі, й може робити все що заманеться…

    1. Прежде чем обсуждать всех жителей села!с начало задайте себе и всем вопрос хто такой Бурей от куда он появился!его как человека приняли а он как свинья оказался!вырыл яму для людей в которую всех туда и затягует и топит!

      1. а куда топит Иваненко тогда скажите!!!??она же не адекват, как можно так общаться со своим народом?!

Back to top button