Суспільство (відео)

Країна для ідіотів, робота по-чернігівськи та фотодайджест: нарада у Атрошенка (Відео)

Розкидання мерських компліментів «ідіотам», звинувачення в слабоумстві, обговорення ринку праці в Чернігові та муніципальний фотозвіт. Такою була сьогодні ранкова нарада в Чернігівській міськраді. Насамперед міський голова вже вкотре висловив свою думку про нову владу.

«Ми не дали відповіді на десятки важливих питань. Де в нас точки розвитку економіки? Яка в нас політика розвитку економіки? Яка державна політика в аграрній сфері? Ринок усе вирішить. Це повна нісенітниця. Тупість того, хто це говорить. А особливо страшно, коли це говорять міністри. Це свідома брехня», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Є ідіоти в кожній країні», – Атрошенко про нову владу

Не обійшлося без філософії і під час обговорення ринку землі в Україні.

«Є ідіоти в кожній країні. Але нема такого, щоб для ідіотів була ціла країна. Сьогодні проштовхується питання продажу землі. В Україні, яка є воюючою країною, маючи продаж землі, немає жодних перепон для того, щоб землю купила країна-агресор. Ніхто не проти ринку, але чому б не почати цей ринок із земельного банку?» — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Потім відзвітувала керівниця Чернігівського міського центру зайнятості Світлана Серб. Торік у Чернігові було майже 10 000 вакансій. Переважно роботодавці шукали водіїв, швачок, будівельників, інженерів, бухгалтерів і менеджерів. Але щедрістю і перспективами в цих пропозиціях фактично не пахло, адже у 64% випадків пропонували мінімальну або ж зарплату до 6000 гривень. І лише у 4% випадках – понад 10 000 гривень.

«Діяльність центру зайнятості спрямована на запровадження адресного підходу до обслуговування клієнтів. Основна робота – активна співпраця з роботодавцями, пошук і підбір персоналу, організація ярмарків, презентацій, оперативне працевлаштування, залучення безробітних», — Світлана Серб, директор Чернігівського міського центру зайнятості.

Завершили нараду традиційно – оглядом фотографій від «Мунварти» із засміченими вулицями та зламаним майном житлового фонду.

Журналіст Павло Солодовник

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button