Суспільство (відео)

В обласній лікарні з’явилося надсучасне обладнання, що буде використовуватися в хірургії (Відео)

У флагмана медицини Чернігівської області – чергова обновка. Сьогодні хірургічне торакальне відділення Чернігівської обласної лікарні поповнилося новим ультрасучасним апаратом для штучної вентиляції легень. Обновка не коштувала лікарні ані копійки, адже надійшла у вигляді спонсорської допомоги.

«Важко переоцінити значимість і ціну цього подарунка. Тому що наше відділення дуже спеціалізоване. Ми займаємося якраз хірургічними втручаннями на легенях. І апарат експертного класу, дуже високого класу – це саме те, що забезпечить можливість підтримувати реноме обласної лікарні та надавати допомогу хворим на тому рівні, на якому вона має надаватися», — Олег Лузан, завідувач хірургічного торакального відділення КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновській лікарні з’явилося сучасне офтальмологічне обладнання

Вартість обладнання – більше ніж пів мільйона гривень. Подібні апарати в обласній лікарні є, проте за рівнем сучасності та функціоналом цей буде першим. Вибором обладнання займалася Асоціація торакальних хірургів України.

«З огляду на ту кількість хворих, які потребують саме такого обладнання, це надзвичайно важливо. Апарат дорогий, реально високої якості. Я вважаю, він пригодиться нашим людям», — Олена Дмитренко, голова Чернігівської обласної ради.

«Він універсальний. У нього безліч опцій. Там до 60 режимів, у яких він може працювати і штучно вентилювати легені», — Олег Лузан, завідувач хірургічного торакального відділення КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

Символічно, що допомога Чернігівській обласній лікарні надійшла напередодні Міжнародного дня волонтера.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button