Суспільство (відео)

Критика державної влади, звинувачення ЧМВА і дороги: відбулася нарада в Чернігівській міськраді (Відео)

У Чернігові на дорогах уже розпочався ямковий ремонт, зокрема на проспекті Левка Лук’яненка та Вокзальній площі. Про це на щотижневій нараді в міській раді повідомив в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

«У нас розпорядником коштів виступило КП «АТП-2528», вони всі процедури провели. Учора вже розпочали гаряче асфальтування на окремих ділянках. Зараз їх буде більше», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

На поточний ремонт у місті цього року виділено 173 млн грн і планують його розпочати вже з перших дат травня.

«Це третина того, що було б добре спрямувати. Але ми більше не можемо, тому що коштів у нас більше нема. І зрозуміло, що пріоритетно ми робимо тільки там, де найгірші дороги. Любецьку ми плануємо на початку травня робити, тому треба внести проєкт рішення про подовження перекриття до 30 травня. Якщо все буде добре з погодними умовами і ніхто не заважатиме. 30 травня – 1 червня Любецьку мають завершити та відкрити. Це все трішки зменшить навантаження», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Наступного місяця планують розпочати ремонт і по вулиці Мазепи. Він обійдеться місту в 53 млн грн. Зокрема буде відремонтована ділянка від кругу на Шерстянку та включно з кругом на виїзді з міста. Орієнтовно ремонт займе три місяці.

«Там більше роботи. Там бордюр треба замінити з двох сторін. Потім фрезування зробити. По всій території зрізати те, що залишилось від покриття. А потім без перекриття руху ми спробуємо по смузі та частинами робити без перекриття руху», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Проте на перехресті вул. Мазепи та Музичної ремонт не зможуть розпочати, поки не завершать там заміну водогону та каналізаційні роботи.  

Проблемними наразі залишаються багатоповерхові будинки, які постраждали внаслідок війни. Там у складних умовах продовжують жити люди. Зокрема, на нараді йшлося про будинок по вул. Шевченка 246А.

«У нас є кошти на 11 найбільш проблемних будинків, де Шевченка 246А. там треба три ліфти, наскільки мені відомо, поміняти. Так, а чого ви чекаєте?», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Винних традиційно знайшли в Чернігівській міській військовій адміністрації.

«Те, що ми не розпочали, це вже проблемне питання. Якщо ми за перший квартал не розпочали тендерних процедур хоча б, це вже проблемне питання. Чого ви чекаєте? Не погоджує військова адміністрація? Дайте документи, що не погоджує, і поясніть людям, у чому там питання. Або треба збиратися і треба спілкуватися», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

«Там покрівля насамперед, там три ліфти і безпосередньо мережі, прокладені в підвалі», — Андрій Черненко, в.о. начальника управління ЖКГ ЧМР.

«Якщо проєкт уже готовий, то у вас тиждень на доповідь чітку про цей будинок. На Мазепи, я так розумію, тільки утеплення залишилося зробити. Хоча проїдьте на Мазепи і подивіться, що там треба доробити», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Також на нараді анонсували нові поліцейські опорні пункти.

«Ми розмовляли з керівником міської поліції, щоб це були віддалені від центру райони, де більший рівень потенційної злочинності. Це Льотна, це Масани, це Шерстянка, це Грушевського 172А. Теж віддалений такий пункт. Це потрібна історія, зараз у людей дуже багато зброї на руках, психічного такого стану, коли різні злочини відбуваються», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Насамкінець на нараді не обійшлося без традиційної критики державної влади, зокрема йшлося про відібране в міста ПДФО.

«Перший квартал минув, а звіту, куди витратили кошти на дрони, на зброю, ніхто не давав публічного чи непублічного, а звернень до міської ради більше, аніж до того, як це ПДФО вилучили», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button