Суспільство (відео)

Куди поїхати без сертифіката: чи можливий відпочинок для невакцинованих (Відео)

Тест чи сертифікат? А з якою вакциною пускають? Такими запитаннями часто задаються чернігівські туристи. Власник турагентства Артем Струк розповів, що в більшості найпопулярніших серед чернігівців країн – наприклад, Туреччина, Єгипет й Арабські Емірати – приймають як зелений сертифікат вакцинації, так і ПЛР-тести, що діють 72 години.

«Наприклад, Мальдівам наш сертифікат узагалі не підходить. Тільки ПЛР-тест. Якщо відпочиваєш на континентальній частині, то додаткове тестування буде ще й на Мальдівах. Якщо це Домінікана, то це ПЛР-тест і вакцинація особливо нікого не цікавить»,- Артем Струк, власник турагентства.

У Європі, навпаки, приймають тільки тих, у кого завершений курс вакцинації. При цьому має минути два тижні після другої дози. Та й ті, хто щепився CoronaVac, не зможуть перетнути європейських кордонів. Із цією вакциною туристів приймають тільки в Іспанії та Греції. Артем Струк каже, що проблем із виїздом наразі нема, попри «червону» зону. На Європу вже зараз можна знайти бюджетні вікенд-тури. Та є країни, які відкриті лише для транзиту.

«Австрія зараз на два тижні повністю на карантині. Буквально два тижні тому туристи подорожували спокійно до Німеччини. Зараз є тури до Німеччини і далі поїздки Європою, але в них транзит. Європейські країни відкриті, але тільки для вакцинованих і тільки не CoronaVac. Польща то відкривається, то закривається. То тестують вони за свій кошт, то не тестують. У них такі нюанси»,- Артем Струк, власник турагентства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Лесина» груша: чи прижилися іменні фруктові дерева на Чернігівщині (Відео)

А от щодо новорічного відпочинку на морі, то варто бути готовим до того, що в цей період вартість турів зростає. Вже зараз готелі в популярних країнах підняли ціни на послуги. Це спричинено тим, що туди поїхали багато туристів, зокрема і з Росії.

«Куди поїхати, все залежить від бюджетів.Хтось може поїхати до Єгипту.Хтось летить до ОАЕ.Хтось намагається зекономити та летить до Туреччини, купається в теплих басейнах.Зараз починає відкриватися Таїланд, Шрі-Ланка для вакцинованих туристів.Індія відкриється повноцінно, можна буде подорожувати.У кого грошей більше зараз, відкрито чартери на Сейшели, в Домінікану»,- Артем Струк, власник турагентства.

Попитом користуються і гірськолижні курорти. Однак є ризики того, що країна закриється на карантин. Наприклад, ті, хто забронював Австрію, зараз постали перед переносом свого туру на пізніше. Є гірськолижні курорти в Туреччині та Болгарії. Вже почалися перші тури до українського Буковеля. Однак попит на них ще невеликий.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button