Суспільство (відео)

У Чернігові громадські активісти воюють між собою за «Ялівщину» (Відео)

Яблуком розбрату в Чернігові вкотре став регіонально-ландшафтний парк «Ялівщина». Активісти та влада зібрали круглий стіл, приурочений до річниці виникнення ідеї створення парку.

«Сьогодні рівно 8 років»,- Валентина Седячко, громадська активістка.

На заході одразу почали сперечатися. Одним із приводів стало фото екскаваторного ковша на узбережжі Стрижня. Мовляв, перекопують «Ялівщину». Присутні державні екологічні служби ситуацію не прояснили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Межам регіонального ландшафтного парку “Ялівщина” бути

«З приводу того, що відбувається зараз на річці Стрижень. Я, на жаль, досконало не володію цією інформацією»,- Артем Коломієць, представник державної екологічної інспекції в Чернігівській області.

Якщо раніше приводом для дискусій був сам факт створення парку, а далі – його межі, то тепер громадські активісти чубляться через менеджмент лісових угідь.

«Боже мій, що сталося з «Ялівщиною». Такого ще не було. Половина дерев попадала. Ніхто не прибирає. Вони гниють. Звідси й шкідники, які з’явилися на соснах»,- Руслан Волощук, громадський активіст.

Частина присутніх критикувала нинішнього директора парку Володимира Свердлова. Інші називали його діяльність зразковою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська Ялівщина опинилась під загрозою зникнення

«Парк існує. Парк ефективно діє. Там чисто, тривають процеси щодо видалення хворих дерев. Сьогодні зупинено короїда, який знищив певну кількість дерев. Сьогодні дуже ефективний менеджмент адміністрації парку»,- Юрій Карпенко, завідувач кафедри екології і охорони природи національного університету «Чернігівський колегіум ім. Т. Г. Шевченка».

Наразі в парку «Ялівщина» двовладдя – фактично керує вже ексочільник Володимир Свердлов, новообраний же Олександр Парфентьєв, хоч конкурс і виграв, до своїх обов’язків не приступив, адже обласній раді забракло голосів звільнити Свердлова. Тому робота комунального закладу «Регіонально-ландшафний парк «Ялівщина», у якому всього два працівника й обидва якоюсь мірою директори, мабуть, прогнозовано «пробуксовує».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button