Суспільство (відео)

Культурна «революція» та наступ ліфтів: громаду роблять співучасником проблем Чернігова (Відео)

Черговий виконком міської ради більшість часу і питань приділив господарським справам. Визначили, за які кошти будуть ремонтувати аварійні будинки.

«Після того, як буде визначена загальна сума проведення капітального ремонту по будинку, збираються мешканці і пропонується їм за принципом 50 на 50 провести капітальний ремонт», — Ярослав Куц, керівник житлово-комунального господарства чернігівської міської ради.

Низку доповідей провели приватні і комунальні ЖЕКи. Тема одна – збільшується комунальний тариф через нову ціну на обслуговування ліфтів.

«Повідомлення «Центрліфт» про розрахунки нової ціни», — Віктор Пригара, начальник КП «Деснянське».

«Коригування тарифів має забезпечити стабільну роботу ліфтів», — Віталій Морський, начальник КП «Деснянське».

«Підвищення базової вартості ліфта», — Сергій Мінін, директор ТОВ «Майас Сілтумс».

Доповідачі запевняли, що їх обслуговування в Чернігові навіть після підвищення залишається одним із найдешевших.

«Прийнята базова ціна ліфта 375 гривень є на сьогодні найнижчою в Україні», — Віктор Пригара, начальник КП «Деснянське».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко запрошує чернігівців до себе в гості

А взагалі чернігівцям варто радіти, а не обурюватись ситуацією в ліфтовому господарстві. По-перше, старі ліфти взагалі можуть зупинити. По-друге, за капітальні ремонти невдовзі платитимуть самі люди.

«Коли ліфт стоїть, мешканці повинні бути співучасниками цього процесу. Якщо ми не будемо в цьому напрямку працювати, «Держнагляд», не виходячи з кабінету, зупинить. Будинки після 25 років можна зупинити, а потім шукати гроші, хто їх буде ремонтувати. Чи мешканці чи міська влада? Сумніваюсь, що міська рада прийме рішення виділяти кошти», — Віктор Пригара, начальник КП «Деснянське».

Далі перейшли до справ культурних, презентувавши програму промоції міста та розвитку культури.

«Окреслені пріоритетні галузі, що потребують насамперед модернізації. Це бібліотечна справа, мистецька освіта, клубні заходи, облаштування зон відпочинку по місту й організація культурно-масових заходів», — Світлана Власенко, заступник начальника управління капітального будівництва ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мегаплатіжки скасовуються: за тепло в під’їздах можна не платити

«Це початкові заходи, на які ми витрачаємо абсолютно мізерні кошти», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Під завісу заходу чиновники відзвітували про ремонт у міській раді, а мер доповнив розповіддю про скромність власних робочих апартаментів і навіть запросив на них подивитись.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button