Суспільство (відео)

Влада Чернігівщини озвучила амбітні плани щодо підвищення заробітних плат (Відео)

Ввійти до десятки кращих за рівнем заробітних плат в Україні. На нараді в Чернігівській обласній державній адміністрації Анна Коваленко озвучила свої амбітні плани.

«Першим своїм пріоритетом на посаді поставила виведення області з третього десятка за середнім рівнем заробітної плати до першого десятка серед областей України»,- Анна Коваленко, голова Чернігівської ОДА.

Наразі в області хоч і спостерігається стабільне зростання заробітної плати, проте вона в цьому сенсі традиційно пасе задніх в Україні.

«Так, за січень – грудень 2020 року цей показник становить 9 328 гривень, але він є меншим від загальноукраїнського – 11 591 гривня»,- Олена Дума, заступник голови Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнять, бо не заносить: Атрошенко здивував «корупційною обмовкою» (Відео)

Серед причин такого стану речей було названо як неякісну роботу місцевої влади, так і бажання бізнесу «зекономити».

«Очевидною проблемою є надзвичайно великий тіньовий сектор.  Податкові та інші контролюючі органи явно втратили контроль над цілими галузями економіки»,- Анна Коваленко, голова Чернігівської ОДА.

Головним акцентом, над яким працюватимуть задля поліпшення економічної ситуації, було названо створення нових робочих місць. Окремо наголосили на необхідності прищеплювати податкову культуру та соціальну відповідальність.

«Запорукою вирішення всіх соціальних проблем у сфері праці та механізмом реалізації підвищення життєвого рівня може бути в цьому випадку соціальний діалог»,- Олена Дума, заступник голови Чернігівської ОДА.

Загалом на нараді було заслухано доповіді керівників усіх структурних підрозділів, які відповідають або за соціальну сферу, або в тій чи іншій мірі за наповнення бюджету, та визначено стратегічні цілі з удосконалення роботи в усіх відомствах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button