Суспільство (відео)

Курс молодого бійця: чернігівські журналісти вступили до лав поліції (Відео)

Вступ, навчання, патрулювання. Саме ці три етапи життя поліцейського всього за кілька днів мають пережити чернігівські журналісти. Ідея залучити медійників до процесу роботи правоохоронців виникла в полісменів для того, аби містяни побачили все зсередини. У перший день журналісти, до яких долучився і ЧЕline, вступали до лав поліції.

«Окрім того, що кандидати заповнюють анкети, приносять якісь документи, вони ще проходять додатково чотири етапи. 1 – проходження тестування, воно складається з різних блоків – тест загальних навичок і тест знання законодавства. Другий етап – це військово-лікарська комісія. Ми вже вважаємо, що ви всі здорові, і переходимо до третього етапу – перевірка фізичної підготовки. І 4 етап, останній, – це співбесіда, яку проводить поліцейська комісія. 5 членів – 2 представники від громадськості, один представник від МВС, один – від Національної поліції і один – від Департаменту патрульної поліції», — розповідає Андрій Думич, начальник управління патрульної поліції Чернігівської області.

Після напутнього слова Андрія Думича всі учасники поліцейського експерименту пішли заповнювати анкети. У звичайному житті для цього треба спершу зареєструватися на сайті поліції й отримати виклик на е-мейл. Далі настав час для кандидатів складати електронні тести.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відзначили поліцейських, які за лічені хвилини затримали розбійників

«На електронну адресу приходить запрошення, індивідуальний код, далі він у визначений час приходить до нас. Програма дистанційна. Сервер знаходиться в місті Києві. У нас тільки комп’ютери, що підключені до цієї програми. Людина реєструється під тим індивідуальним паролем і кодом, які в неї є, і проходить тестування», — говорить Віталій Копистко, старший інспектор прес-служби Управління патрульної поліції в м. Чернігові, майор поліції.

Під час іспиту не дозволяється користуватися мобільним телефоном, а контролюючі з Києва можуть у будь-яку мить через камери на моніторах комп’ютера подивитись, хто зараз складає тести. Тому прийти за іншого кандидата або змухлювати не вдасться. За дві години треба відповісти на 60 запитань. Після отримання запрошення на електронну адресу кандидат переходить до здачі нормативів. Пішли на стадіон і журналісти. І от, прослухавши відповідне положення…

Фізично підготовленим до служби є кандидат, який під час тестування виконав усі вправи на оцінку не нижче, ніж «задовільно».

Таким інструктажем розпочинається здача нормативів, серед яких відтискання та біг на 100 метрів і кілометр.

«Я вважаю себе людиною з рівнем фізичної підготовки нижчим ніж середній, але було досить важко і бігти, і прес. У чому складність? У тому, що це робиться одночасно, і погодні умови також даються взнаки, а взагалі класно дуже», — зазначає Павло Солодовник, журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керуй відповідально: чернігівські патрульні провели акцію

«Без підготовки з першого разу навряд чи вдасться. Сама пішла би в поліцію – треба подумати», — говорить Валерія Шеремет, журналіст.

«Можна будь-якому чоловіку, який бігає хоча б за дівчатами, може наздогнати самого себе», — відзначає Павло Вечерський, журналіст.

«Для певного віку певної категорії є своя шкала нормативів. Чоловіки спершу здають комплексно-силову вправу. Протягом хвилини він качає прес, наступні 30 секунд – відтискання. Дівчата без відрахування часу здають тільки відтискання в упорі лежачи», — розповідає Віталій Копистко, старший інспектор прес-служби Управління патрульної поліції в м. Чернігові, майор поліції.

Зазвичай усі результати вносять в електронну базу та підсумовують із попередніми випробуваннями. Журналісти ж просто отримали таблиці зі своїми звершеннями на пам’ять. До наступного етапу пройшли всі. І вже на другий день експерименту медійники долучаться до патрулювання та спробують себе в рукопашному бою.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. А взятки брать не учили в полиции ?

Back to top button