Суспільство (відео)

Квести Чернігова: чернігівців і гостей міста запрошують цікаво та з користю проводити час (Відео)

Не знаєте, чим здивувати гостей у Чернігові або як розважити дітлахів? А прості прогулянки й екскурсії набридли? Туристично-інформаційний центр пропонує новий формат проведення вільного часу в улюбленому місті –це різноманітні квести.

«Минулого тижня ми активно були долучені до проведення квестів до 400-річчя Магдебурзького права. І побачили величезний запит, особливо серед учнів загальноосвітніх шкіл і їхніх педагогів, які були зацікавлені провести годину зі змістом у нашому Чернігові та, власне, показати ще одну сторінку розвитку Чернігова», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Тож було розроблено невеликий каталог-візуалізацію найпоширеніших квестів, які можна організувати в Чернігові.

«Якщо говорити про вікові категорії, то, знову ж таки, вони різноманітні, кожен може вибрати для себе – відмалечі до дорослого. Вони можуть бути розраховані і на маленьку групу, і на сім’ю, або навіть на цілий клас до 30 дітей. Є квести повністю пошукові, де треба бігати і шукати все, або ж більш комфортні – інноваційні,що все показуютьза допомогою мобільних пристроїв. До того ж ми знаємо, що діти полюбляють фотографувати та знімати, то це, очевидно, один із найпростіших», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Таким інтерактивним шляхом діти залюбки вивчають історію і місцевість рідного Чернігова.

«Все одно є змістовна складова, яку або доводиться вивчити, або треба знайти на гугл-карті. Наприклад, обласний художній музей.Або ж зрозуміти, чим він відрізняється від історичного музею. Бо часто люди просто кажуть «жовта будівля», то треба зрозуміти, яка саме«, — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

А для охочих побачити в буденних вуличках щось новеньке є цікавий квестпро мурали Чернігова.

«Дорослі дуже часто ходять містом і звертають увагу на мурали. Це теж своєрідне мистецтво, яке доволі цікаве і хочеться дізнатися, хто це зробив, хто написав і з якою метою», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Аби скористатися такою можливістю й організувати квест,треба зателефонувати за вказаним номером або завітати до туристично-інформаційного центру. Або ж стежити за сторінкою центру вFacebook.

«Це зручно і для педагогів, які хочуть змістовно провести класну годину, зручно для батьків, які, наприклад, у суботу чи неділю приїжджають до Чернігова та хочуть походити самостійно містом, аби їм не заважали діти, то ми їх можемо цікаво розважити в цей час. Або для мам, які в суботу теж мають свої справи і яким на годинку треба дітей кудись прилаштувати. І найважливіше – мидля всіх вікових категорій відкриваємо Чернігів просто тому, що ми його любимо», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button