Суспільство (відео)

Зустріч правників Чернігівщини: нові реалії роботи в умовах війни (Відео)

До Дня юриста в Чернігові відбувся семінар-практикум «Робота юристів України під час воєнного стану. Реалії та перспективи». Захід для працівників правової сфери міста традиційний, утім, у реаліях ковіду та війни кілька попередніх зустрічей організовували у форматі онлайн або ж узагалі відкладали. Адвокати, нотаріуси, судді, юристи-науковці обговорили завдання та вимоги військового сьогодення. 

«Мета цього заходу – об’єднання правознавців і юристів нашого міста, області, України, аби ми могли спілкуватися, обговорювати ті нагальні проблеми та питання, що виникають у нашій роботі, що виникали як на початку воєнного стану, так і тепер. У нас представники є сьогодні і адвокатури, і нотаріату, і суду, є наукові представники. Тому кожен потроху розкаже про свою роботу, які проблеми виникали під час воєнного стану, коли були активні бойові дії в 2022 році, як зараз працює галузь юриспруденції та правознавства. Поділимося своїм досвідом та можливими покращеннями для людей», — Олександр Красногор – голова Асоціації правознавців Чернігова, кандидат юридичних наук.

Чернігівські правознавці під час зустрічі обговорили виклики, перед якими довелося постати під час професійної діяльності в умовах війни, а також поділилися успішними кейсами, які вдалося напрацювати в нових реаліях.

«Як почалась війна, я вперше на такому заході, дуже рада бути серед своїх колег. Що стосується моєї діяльності, війна, звісно, вплинула і на наше бюро, в нас також є адвокатське бюро, і після 24 лютого в нас трішки по-іншому склалася ситуація – ми призупинили свою діяльність. Клієнти, які зверталися до нас, отримували консультації в дистанційному режимі», — Оксана Мірошніченко – адвокат, кандидат юридичних наук.

За словами голови Асоціації правознавців Чернігова Олександра Красногора, війна значно вплинула на правничу сферу України та змусила її представників опановувати зовсім нові професійні аспекти, з орієнтацією на запити та потреби воєнного часу.

«Деякі дії нотаріальні стали більш поширені, а деякі звузилися. Наприклад, збільшилася кількість спадкових справ, збільшилася кількість заяв, які оформлюють, аби виїхати за кордон. Зменшилася тенденція щодо розвитку бізнесу, але ж все одно життя рухається та поступово налагоджується, і люди думають над тим, як їм працювати, як їм краще жити та поступово налагодити своє фінансове становище. Тому юридичні питання час від часу виникають і потребують оформлення», — Олександр Красногор – голова Асоціації правознавців Чернігова, кандидат юридичних наук.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button