Суспільство (відео)

Легенди Чернігова відтепер доступні всім в аудіоверсії (Відео)

Чернігів – місто легенд. Відтепер усі чернігівці та гості міста можуть не тільки прочитати ці легенди, а й прослухати їх в аудіоформаті. Вони стали своєрідною частинкою пазла про легендарне місто.

«Ми взагалі багато років працювали над тим, щоб люди почали асоціювати Чернігів саме з містом легенд. Власне, легенди були в основі нашого клубочка. Багато туристів та гостей питали нас: а які легенди? А де їх почитати? А де їх послухати? У текстовому вигляді вони з’явилися на нашому сайті https://chernihiv.travel/ua/legends, а от щодо послухати, то цю ідею ми реалізували в 2022 році», — Катерина Литвин, заступниця начальника міського управління культури та туризму.

Легенди зараз є актуальними не тільки для гостей міста, а й для самих мешканців, адже після активних бойових дій дедалі більше жителів міста хочуть вивчати історію Чернігова.

«Зайшовши на наш сайт у розділ з аудіолегендами можна легко прослухати сьогодні легенди українською мовою. І в найближчий час ми плануємо перекласти їх ще англійською. Їх озвучила Світлана Тименко, це наша гід Черніговом. І на базі нашої міської школи мистецтв завдяки підтримці Олени Савченко в студії звукозапису був здійснений запис», — Катерина Литвин, заступниця начальника міського управління культури та туризму.

Легенди за тривалістю різні – від 1 до 2 хвилин. Зробили їх такими, аби слухач максимально зміг сконцентруватися та не втрачати увагу. Надалі цей список планують розширити та розказувати вже про сучасних героїв Чернігова.

«Взагалі я сказала, що легенд зараз 10, але їх щонайменше має бути 12. Ми максимально говоримо про те, що Чернігів має сакральну цифру 12, тому ми обов’язково допишемо ще дві. Далі легенди будуть наповнюватися подіями, які приносять наше життя. Це будуть легенди не тільки про пам’ятки та постаті минулого, я вважаю, серед сучасників поступово ми наживемо ті легенди. Про людей, які перебували тут, у Чернігові, які несли цей величезний подвиг. Це теж хороший мотив для того, щоб говорити про це. Не тому, що це легенда і щось придумане, а тому, що це правда, але має свій окрас сучасності», — Катерина Литвин, заступниця начальника міського управління культури та туризму.

Тож насолоджуйтеся легендами самі та надсилайте їх своїм друзям. Нехай про наше легендарне місто дізнаються якомога більше людей.

https://chernihiv.travel/ua/post/audiolegendi-1

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button