Суспільство (відео)

Літо з користю для малечі: в Чернігові організовують читання просто неба (Відео)

Чернігів поринув у літню атмосферу – тепле сонечко, заквітчані парки, спів пташок. Місто легенд надихає не тільки своєю древньою історією, а й талантами місцевих жителів. Із лютого минулого року на базі Туристично-інформаційного центру почала діяти Творча майстерня казок, де малюки могли сповна реалізувати свою любов до рідного міста та написати власний фантастичний твір. Так уже вісім нових чарівних історій про Чернігів увійшли до збірки казок, із якими тепер можуть ознайомитися інші маленькі мешканці та гості міста.

«Якщо говорити про літо, то Туристично-інформаційний центр готовий наповнювати літо змістами і цього року, так само, як і минулого, ми готові багато читати. Основне наше сьогоднішнє завдання – навчити дітей читати, думати та бути освіченими. І взагалі вміти формулювати свої думки, які в їхніх головах назрівають.

Торік проєкт «Вуха» був спрямований на те, що ми знайомилися з дитячими письменниками. Це були зустрічі як онлайн, так і офлайн, а цьогоріч будуть зустрічі з дітьми, які вже написали казки про Чернігів», — заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин.

Зустрічі організовуватимуть у межах проєкту «Час» — він уже багато років діє в місті щовихідних, у сквері Богдана Хмельницького. Перші спільні читання з маленькими письменниками вже відбулися минулої суботи.

«Діти, окрім того, що читали казки, запровадили ще інтерактивне читання, з моментами зробити щось відповідне до казки – наприклад, намалювати героїню. Вони з кольорового паперу робили собі палички та розмахували ними, і це в контексті того, що всі вони читали по черзі.

Тепер такі читання, якщо казати взагалі про зустрічі в інформаційному центрі, відбуватимуться щосереди о 12-й годині. І ми запрошуємо абсолютно всіх дітей, які готові дізнаватися нове та хочуть поринути у світ читання. І тих дітей, які приходять у суботу до скверу Хмельницького о 16-й годині, запрошуємо долучитися до таких майстерок. Ці майстерки відбуватимуться через суботу», — заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин.

Уже 17 червня відбудеться наступна зустріч «Майстерки» від випускників Творчої майстерні казок. Головна умова участі – це бажання і гарний настрій.

«У нас є чарівні яскраві пуфи готові. Головне – бажання дитини пізнавати, вчитися слухати своїх однолітків і розуміти, що вони вже здійснили великий крок, вони вже є авторами казок. І момент – включитися в цю комунікацію саме з тими дітьми, які готові будуть «вчителювати», якщо це можна так сказати. І знову ж таки підготуватися можна з тим, що на нашому сайті Chernihiv.travel вже опублікована збірка казок. Можна їх переглянути, почитати. Або зайти в інформаційний центр і взяти отаку друковану версію з полиці та вдома її погортати. Або ж просто прийти та почати знайомитися з тим, що ми будемо пропонувати», — заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button