Суспільство (відео)

Чернігів без коліс, підземка на Шерстянці і нові квартири – питання ранкової наради в міськраді (Відео)

Розбитий, обнесений будівельним парканом і з вузеньким проходом для пішоходів – так зимуватиме підземний перехід на Шерстянці, який міська влада взялася ремонтувати. Однак цьогоріч масштабних робіт із реконструкції не розпочинатимуть. Про це зазначили на ранковій розширеній нараді у міськраді.

«Цього року ми виконуємо підготовчі роботи. Зараз відпрацьовуємо питання встановлення навісу з одного боку, з боку Мазепи, а закінчення буде наступного року», — розповідає Ярослав Куц – начальник Чернігівського міського управління житлово-комунального господарства.

До речі, на планірці Ярослав Куц отримав нове доручення від мера – на заміну клумбам-колесам, якими чернігівці прикрашають прибудинкові території, вигадати щось нове – більш сучасне й естетично красиве.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пошуках молока і сортування шкіл: освітянська нарада у Атрошенка

«Давайте ми може напрацюємо якісь сучасніші пропозиції, якісь загороджувальні елементи, аніж колеса. Ну, це просто так «на подумать»», — говорить Владислав Атрошенко – чернігівський міський голова.

Звітував на ранковій нараді начальник комунального підприємства «Чернігівбудінвест» Валерій Горбатов. За його словами, за три квартали 2018-го року підприємство освоїло 98,5 мільйонів коштів. Введено в експлуатацію 208 квартир. Найпопулярнішим залишається центр міста. Трохи повільніше купують квартири на Єськова і Масанах.

«В четвертому кварталі планується ввести 8 951 м. кв, або це 164 квартири. Це в нас третій мікрорайон Масани, будинок 10/1, вул. Князя Чорного, і третій мікрорайон Масани, житловий будинок», — розповідає Валерій Горбатов – начальник КП «Чернігівбудінвест».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щасливий мер, комунальні лінощі та каторга для ОСББ: ранкова нарада

Усі 98,5 млн грн, які «Чернігівбудінвест» освоїв цього року, – інвестиційні. Однак це гроші невеликих забудовників. Міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що великі будівельні компанії Чернігів не цікавить, адже місто не має чітких правил для проведення земельних аукціонів, а відтак наразі цей процес містить корупційну складову.

«Місто, яке не має чітко визначеної процедури залучення інвесторів на міську землю, програє. Якщо місто програє в базових таких показниках, місто у жорстокому конкурентному світі не має перспектив розвитку», — вважає Владислав Атрошенко – чернігівський міський голова.

У 2019 році Чернігів розпочне розробляти і критерії, і підзаконні акти, що регулюватимуть земельні аукціони. Своє доручення міський голова озвучив на планірці. Тож місто чекає великих будівельних інвесторів.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button