Суспільство (відео)

Лобода поїхала, фарба залишилась: кого покарають за зіпсоване майно (Відео)

Таку «просвітницьку» акцію 1 листопада перед початком концерту співачки Світлани Лободи влаштували чернігівські активісти.

Людей, які купили квитки, мітингувальники змушували йти по так званому просвітницькому коридору: роздрукованих російських рублях, гільзах і червоній фарбі.

— Людям хотіли донести інформацію, що Світлана Лобода їздить до Росії, заробляє там гроші. Не оподатковує в декларації. Вона виступала на російських тусовках. Люди побачать, що ці рублі символічні лежать на крові, — Павло Муравейко, мітингувальник.

— Вона, як і інші представники шоу-бізнесу, заробляє в Росії криваві гроші, розважає наших ворогів, — Юніс Аскеров, мітингувальник.

— Наші артисти, музиканти повинні визначитись: вони за наших хлопців на передовій чи вони підтримують окупантів, загарбників, — Вікторія Піскун, мітингувальниця.

— Не хочемо, щоб проросійські шльондри сюди приїжджали, нехай їдуть до Росію. Зза кожну гривню  — це куля нашому бійцю, — Олена Зака, представниця ГО «Дія».

Розгубленим шанувальникам української співачки нічого не залишалось, як йти до приміщення  театру єдиним відкритим для них шляхом. За всім, що відбувалось, здалеку спостерігали десятки правоохоронців.

—  Люди вільно заходять до приміщення. Є люди, яким подобається концерт, і вони проходять, є люди, які висловлюють свою думку з приводу недоцільності проведення цього концерту, — Олександр Леонов, начальник патрульної поліції.

— Мені неприємно все це, дискомфортно, я аполітичний, мені цікавий артист, а не його політичні погляди.

— Моя дитина любить Лободу  — то що мені зробити?

— Я вважаю, що мистецтво без кордонів.

—  Артисти – вони поза політикою . Культура — це політика, отже,  книжки тепер теж не читати – Толстого, Пушкіна.

Та «просвітницький» мітинг згодом почав переростати у звичайний безлад. Організатори концерту відкрили ще один вхід для людей. Активісти ж силоміць намагались його закрити, затискаючи дверима чернігівців. Між мітингувальниками та правоохоронцями спалахнула сутичка, в хід пішов сльозогінний газ.

Згодом на 102 надійшов анонімний дзвінок про замінування театру. Всіх, хто встиг зайти до закладу, евакуювали.

— Зараз проводиться обстеження фахівцями вибухотехніками для того, щоб перевірити таку будівлю, кілька годин точно треба, — Владислав Прилуцький, Начальник чергового караулу 3-ї протипожежної частини.

— Буде концерт, якщо знов не прибіжать ці з балаклавами.

Концерт цього вечора таки відбувся. Усі 800 місць у залі театру були зайняті, розповів директор установи Сергій Мойсієнко. Каже, активісти напередодні  звертались до нього із проханням скасувати концерт.

—  31 жовтня до мене прийшло це звернення. Чому воно не прийшло місяць том.  3 місяці висіли афіші, продавались квитки, якщо я раніше, ніж за 15 днів, не попередив організаторів про те, що змінюються плани, театру виставляються штрафні санкції та серйозні неустойки, — Сергій Мойсієнко, директор театру.

А от усувати наслідки вчорашнього мітингу доводиться тепер працівникам театру.

— Із 7-ї години ранку ми оце драємо, миємо і руками, і шпателі, мало не вигризаєм зубами. Отих козлів піймати, і самі б вони вилизували то все, — Валентина Сех, прибиральниця театру.

Окрім забрудненого граніту, червоні сліди працівники театру відмивали і всередині приміщення.

— Засіб антиграфіті, одна тільки пляшечка коштує 1000 гривень. Сплюндроване велике килимове покриття, я хочу його поміняти, а це до 200 тисяч гривень, — Сергій Мойсієнко, директор театру.

Сергій Мойсієнко написав заяву до поліції за пошкодження майна закладу. Аби надалі вберегти приміщення театру, директор уже запропонував організаторам концерту гурту Потап і Настя, що планується у Чернігові на 9 листопада, його скасувати.

Ще статті по темі

Back to top button