Суспільство (відео)

Кордон Білорусі та України перекриватимуть: «євробляхери» обіцяють автовійни на Чернігівщині (Відео)

Новий закон про розмитнення «євроблях», нещодавно прийнятий Верховною Радою, сьогодні там і залишається. Окремі депутати блокують його хід на підпис до Президента. Проте його неминучість, імовірно, з деякими правками, очевидна. Представники євроспільноти Чернігівщини прокоментували очікуваний фінансовий тягар. Загалом вони вважають закон не таким уже й досконалим.

«Акциз. Множимо. Якщо дизель 75, бензин – 50, множимо на об’єм двигуна і на кількість років. Плюс мито 10% і НДС 20%», — говорить Віталій Панченко, голова громадської організації «Демократія майбутнього».

Суми в євро. Також додається ще низка дрібних податків, загалом приблизно 4%. Є нюанси щодо віку. Максимальний, який рахуватимуть, – 15 років. Тобто вашому авто, наприклад, 20, але у формулі розрахунку використовують тільки 15. Особливо непокоять автомобілістів санкції, що очікуються разом із законом. Штраф – фантастична сума в розмірі 170 тисяч гривень. На сьогодні він становить від 8 до 17 тисяч. Тому готуються до акцій протесту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пригнати авто на «єврономерах»: про євробляхерів вустами «перегонщика» з Литви

«Плануються у всіх областях акції непокори. Я не знаю, як вони поводитимуться. Але в Чернігівській області ми будемо перекривати кордон України та Білорусі в Нових Яриловичах», — розповідає Віталій Панченко, голова громадської організації «Демократія майбутнього».

Чи отримає боротьба євроавтолюбителів підтримку в суспільства – питання до кінця не вивчене. ЧЕline поцікавився у пересічних чернігівців їхнім ставленням до «євроблях». Пішоходам однаково. Автолюбителі на українській реєстрації – проти.

«Абсолютно однаково. Номери євро чи не євро».

«Хай завозять. Хочуть – нехай завозять».

«Мотлох. Якщо беруть 90-х років авто, яке гниле і розпадається. Он скільки стоїть».

«Порядок повинен бути, а його зараз немає».

«Євробляхи… Не дуже ставлення, тому що звичайним водіям не дуже комфортно».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські митники заявили про тиск з боку «євробляхерів»

«Я дуже часто бачу нахабство на дорогах і дуже часто воно від авто з іноземною реєстрацією. Наприклад, мою дружину кілька місяців тому на пішохідному переході мало не збили», — розповідає Станіслав Єфименко, громадський активіст.

Загалом як противники, так і прихильники одностайні в одному – потрібен лояльний закон, який поставить усіх у рівні умови та дозволить прибрати з доріг країни нерозмитнені автомобілі.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

7 коментарів

  1. Последуйте примеру вашего вождя, сожгите бляхи!!!

  2. Может лучше узнаем, откуда у Стаса общественного активиста Лексус?

  3. Краще зараз штраф заплатити, алеж будуть до останнього грати фсбешний сценарій.

  4. Задолбали уже. Уже и такси на еврономерах, по городу полный беспредел, давайте еще маршрутки на бляхах запустим и все будет супер…

  5. Скупой платит дважды. Не поднялся бы ты, жлоб, за дешевизной

  6. как же интересно выходит, нарушая закон привезли машины, требуют для нарушителей уступки… товарищи евробляхеры, а кто будет лоббировать интересы людей, которые купили машину по всем законом, заплатили все налоги и тд? и благодаря вам цена на их авто не слабо упадет. кто будет перекрывать границу, дабы им компенсировать ?

  7. Наши ГОРЕПРАВИТЕЛИ ведут нас в европу….. вот Вам всему стаду пример очередного обмана!!!

Back to top button