Суспільство (відео)

Ломако обізвав поліцейських ухилянтами, а Шевчука відчитав за непрацюючі на Валу стенди (Відео)

Уже традиційно на нараді в міській раді цього тижня не обійшлося без критики державної влади. Цього разу в.о. чернігівського міського голови розкритикував новий проєкт про бронювання підприємців, у якому, за словами Олександра Ломако, підпадають під бронь не критично важливі для країни підприємства.

«Я дуже хотів би, щоб ми стимулювали не в серіали там і верблюдів – це все дуже важливо, а стимулювали в економіку, промисловість і комунальну сферу», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Проте проблеми з комунальною сферою спостерігаються й на місцевому рівні. В одному з багатоквартирних будинків міста зламався ліфт. Уже кілька днів жителі цього будинку, а це зокрема і люди похилого віку, змушені жити в незручних умовах. Як виявилося, ліфт не ремонтують, бо не мають коштів.

«Зараз визначається сума ремонту цього двигуна, скоріш за все, будемо його ремонтувати, сума ремонту становитиме приблизно 50 тисяч, можливо, й більше. На будинку 112 тисяч перевитрат коштів. Будемо проводити збори, будемо дивитися, що люди будуть говорити», — Віктор Пригара, начальник КП «Деснянське».

На цих зборах, за словами начальника КП «Деснянське», жителям 44 квартир запропонують зібрати кошти на ремонт – 50 тисяч грн. Проте це не вирішення проблеми, оскільки не всі зможуть сплатити понад тисячу гривень на ремонт одразу, а ліфт потрібен зараз.

«Якщо люди пів року збиратимуть ці гроші, вони пів року на 10 поверх ходитимуть пішки?», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

«Стає проблема 50 тисяч, він повинен десь забрати з якогось будинку кошти оборотні та надати, як кажуть у позику, в борг, якщо так брати, так. Але ж самі нарахування – вони не дозволяють. Тому що поточний ремонт, обслуговування цього будинку… Нарахування не дозволяють повернути ці кошти», — Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

«Пункт перший – вирішити питання і запустити ліфт. Як ви це зробите, можу підказати, можете і самі розібратися. Ви підприємство немаленьке, 50 тисяч можете знайти. Якщо що, зменшите премії адмінперсоналу. І позичите гроші цьому будинку», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Бурхливого обговорення серед містян зазнала бруківка на кладовищі в Ялівщині. Не обійшлося і без коментаря місцевої влади. Проте висвітлені на відео в мережі проблеми тут називають робочими нюансами.

«Там є робочі нюанси, як і на будь-якому проєкті. Особливо на такому складному проєкті, з ґрунтами такими, з опадами зараз. Ну і з зиском там особливо ніхто нічого не робив, тому що там воно тече, і зараз не буде робити. Тож проміжні результати – це проміжні результати. У мене є сумніви, що там логічно вирішене питання – відведення води. Проєкт у процесі реалізації. Це не недоліки, а робочі моменти», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Із січня в школах Чернігівщини працюють офіцери служби освітньої безпеки. Здавалося б, у чому проблема, працівники поліції забезпечують у школах безпекову ситуацію. Проте, як виявляється, фінансування цього проєкту здійснює не держава, а безпосередньо місто.

«36 тисяч на одну людину. 30 шкіл. 14 млн на рік. Не треба їх по школах ставити за гроші громади, щоб вони там займалися ухилянством. Зараз знову на мене образяться. Знову прийдуть. Ну, я кажу, що думаємо, і це думка багатьох людей. Якби вони не просили за це гроші, то я, може, і промовчав би. Ми не будемо цього фінансувати. Нема в нас можливості і це не є пріоритетом», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Увійшовши в азарт критики, насамкінець виконувач обов’язків чернігівського міського голови розкритикував і культуру міста. Точніше стенди для туристів на Валу, які з невідомих причин не працюють.

«Вони ніфіга не працюють. Про що це говорить? От приїхав турист. Приходить, це табло не працює. Подумає, якісь ідіоти працюють у міській владі чи культурі. Ну, в міській раді хай не думають. Як воно стоїть, за нього заплатили гроші, не треба усміхатися. Усміхатися тут нема причин. Або його приберіть звідти, поставте його у дворі будинку, або хай воно працює», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Проте критика не вирішить усіх цих кричущих питань міста. Треба знаходити для них рішення.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button